fbq
Kotimaa
02.12.2022 20:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto, All Over Press
Jenni ja Sale
Näin veteraanit ja lotat juhlivat Sauli Niinistön vieraina etukäteen itsenäisyyspäivää - Jenni Haukio edusti tyylikkäänä
Kotimaa
02.12.2022 20:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto, All Over Press

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio järjestivät Suomen itsenäisyyden kunniaksi juhlatilaisuuden sotiemme veteraaneille ja lotille eilen torstaina (1.12.).

Presidentinlinnassa järjestetyssä tilaisuudessa presidentti kiitteli veteraaneja ja lottia siitä, että huolimatta julmasta ja syviä haavoja jättäneestä sodasta, he kykenivät jatkamaan elämäänsä sekä rakentamaan yhteiskuntaa uudelleen.

- Varmasti aika moni teistäkin on pysähtynyt joskus ajatelmaan, että ”miten minä siitä kaikesta selvisin”. Ja vastaus taitaa olla, että itsellekin hämmästykseksi löysin itsestäni kykyjä kestää, sietää vastoinkäymisiä. Ylittää ne rajat, jotka aikaisemmin tuntuivat aivan mahdottomilta. Se on hyvä oppi meille kaikille, että ihminen löytää itsestään tiukassa tilanteessa uusia ominaisuuksia kestää, sietää ja mennä eteenpäin, presidentti lausui tiedotteen mukaan.

Juhlatilaisuuteen oli kutsuttu 14 sotaveteraania ja viisi lottaa.

Lue myös: Sauli Niinistö otti osaa suruun kuningatar Elisabetin kuoleman johdosta - tuore päivitys

Rouva Jenni Haukio edusti tapansa mukaan todella tyylikkäänä. Hän oli sonnustautunut harmaaseen takkiin ja mustaan hameeseen. 

Lue myös: Mikä tyyli! Rouva Jenni Haukio sädehti juhla-asuissa Tanskan kuningattaren karkeloissa

Voit selata kuvia alla olevasta Instagram-upotuksesta, sekä katsoa lisää kuvia ja lukea koko tiedotteen Presidentti.fi -sivustolta.

Tiistaina 29.11. Sauli seurasi puolustusvoimien Kontio 22 -harjoituksia Nurmeksessa. Hänellä oli yllään talvimaastokuvioitu M05-lumipuku sekä päässään puolustusvoimien vihreä turkislakki.

Niinistöllä oli yllään presidentin päällä julkisissa esiintymisissä nähdyn puvun sijaan M05-lumipuku, joka oli varustettu talvikelejä varten tarkoitetulla maastokuviolla.

Lue myös: Näin Sauli Niinistö aikoo selvitä kättelyurakasta – korona laittoi Linnan juhlat uuteen uskoon

Sauli Niinistö
Presidentti on sotilasarvoltaan kapteeni.