Näin onnistut varmasti! Mika ”Immu” Ilménin ohjeet joulukinkun paistoon

Mika Ilmen
Mainos
Mainos päättyy

Menestyskirjailija Mika ”Immu” Ilmén tunnetaan ex-jengiläisenä, joka teki elämänmuutoksen istuttuaan pitkän vankeustuomion Sörkassa.

– Mutta harva tietää, että olen vanha siansyöjä. Tällaiseksi tulee, kun altistuu pitkäaikaiselle possunmussutukselle, Immu paljastaa näyttäen paksua hauistaan.

Todisteeksi Immu kertoo pitkän ja tunteikkaan tarinan 70-luvun Somerolta. Paljastuu, että Immu on tosiaankin popsinut porsasta koko lapsuutensa, sillä hänen vaarinsa oli maineikas sikafarmari.

Tätä asiaa harva tietää Mika ”Immu” Ilménin menneisyydestä: Vartuin 400 porsaan keskellä

Mainos
Mainos päättyy
Immu muistuttaa paistomittarin käytöstä. – 75-asteinen on mehevän kypsää, mutta 83-asteinen on jo ylikypsää, sikaspesialisti linjaa.
Immu muistuttaa paistomittarin käytöstä. – 75-asteinen on mehevän kypsää, mutta 83-asteinen on jo ylikypsää, sikaspesialisti linjaa.

Immu tottui jo lapsena syömään luomukinkkua. Kun vaarin kinkkua ei ollut enää saatavilla, Immu hankki jouluporsaan Kiven Säästöpossu -luomutilalta Karkkilasta.

Näillä Immun ohjeilla onnistut varmasti:

1. Ota sula possu ajoissa huoneenlämpöön. Pieni kinkku 2–3 tuntia, mutta iso jopa kuusi tuntia ennen paistamista. Sisälämpö on hyvä olla noin +10 astetta.

2. Poista mahdolliset muovit. Huuhtele hyvin ja kuivaa pyyhkeellä. Jätä verkko kinkun päälle!

3. Laita paistomittari kinkkun paksuimpaan kohtaan. Varo, ettei anturi osu luuhun.

4. Paista kinkkua noin 100–125 asteessa. Kun sisälämpötila on 75 astetta, niin kinkku on mehevän kypsä. Kun se on 83 astetta, se on ylikypsää.

Mainos
Mainos päättyy

5. Poista kypsästä kinkusta verkko. Levitä päälle sinappia ja laita 10 minuutiksi 250 asteeseen. Koristele pinta neilikka- tai anismausteilla.

Immu paistoi Kiven Säästöpossun herkullisen luomukinkun tahallaan ylikypsäksi. – Tavallinen sinappi käy possun kaverina hyvin, mutta erityisesti pidän konjakkisinapista. Se vie kielen mennessään, Immu tunnelmoi.
Immu paistoi Kiven Säästöpossun herkullisen luomukinkun tahallaan ylikypsäksi. – Tavallinen sinappi käy possun kaverina hyvin, mutta erityisesti pidän konjakkisinapista. Se vie kielen mennessään, Immu tunnelmoi.

Ja sitten vain herkuttelemaan!

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti lomakkeella.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan