Näin onnistut varmasti! Mika ”Immu” Ilménin ohjeet joulukinkun paistoon
Menestyskirjailija Mika ”Immu” Ilmén tunnetaan ex-jengiläisenä, joka teki elämänmuutoksen istuttuaan pitkän vankeustuomion Sörkassa.
– Mutta harva tietää, että olen vanha siansyöjä. Tällaiseksi tulee, kun altistuu pitkäaikaiselle possunmussutukselle, Immu paljastaa näyttäen paksua hauistaan.
Todisteeksi Immu kertoo pitkän ja tunteikkaan tarinan 70-luvun Somerolta. Paljastuu, että Immu on tosiaankin popsinut porsasta koko lapsuutensa, sillä hänen vaarinsa oli maineikas sikafarmari.
Tätä asiaa harva tietää Mika ”Immu” Ilménin menneisyydestä: Vartuin 400 porsaan keskellä
Immu tottui jo lapsena syömään luomukinkkua. Kun vaarin kinkkua ei ollut enää saatavilla, Immu hankki jouluporsaan Kiven Säästöpossu -luomutilalta Karkkilasta.
Näillä Immun ohjeilla onnistut varmasti:
1. Ota sula possu ajoissa huoneenlämpöön. Pieni kinkku 2–3 tuntia, mutta iso jopa kuusi tuntia ennen paistamista. Sisälämpö on hyvä olla noin +10 astetta.
2. Poista mahdolliset muovit. Huuhtele hyvin ja kuivaa pyyhkeellä. Jätä verkko kinkun päälle!
3. Laita paistomittari kinkkun paksuimpaan kohtaan. Varo, ettei anturi osu luuhun.
4. Paista kinkkua noin 100–125 asteessa. Kun sisälämpötila on 75 astetta, niin kinkku on mehevän kypsä. Kun se on 83 astetta, se on ylikypsää.
5. Poista kypsästä kinkusta verkko. Levitä päälle sinappia ja laita 10 minuutiksi 250 asteeseen. Koristele pinta neilikka- tai anismausteilla.
Ja sitten vain herkuttelemaan!
Tilaa Seiska tästä!
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti lomakkeella.