fbq
Kotimaa
17.05.2022 12:39
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto
Auri Kananen
Näin hurjasti miljoonien seuraama somesiivooja Auri Kananen tienaa, vaikka putsaa koteja ilmaiseksi - paljonpuhuvat taloustiedot julki
Kotimaa
17.05.2022 12:39
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto

Miljoonien seuraama somesiivooja Auri Kananen eli Aurikatariina tunnetaan hyväntekijänä.

Auri kiertää Suomea siivoten ilmaiseksi poikkeuksellisen sotkuisia asuntoja. Projekteistaan hän kuvaa somevideoita, jotka ovat keränneet lyhyessä ajassa miljoonayleisön.

Positiivinen somepersoona on saanut työstään paljon huomiota ja kiitosta. Yleisö näyttää nauttivan siitä, miten Auri jakaa siivousvinkkejä ja kertoo elämäntarinoita törkyisten kotien takana.

Lue myös: Siivouksen sometähti Auri Kananen on noussut vaivihkaa suursuosioon - näin uskomattoman törkyisiä kämppiä hän hoitelee: Tiskialtaassa homehtuneet tekohampaat, ämpärillinen pikkuhousuja....

Vaikka Auri tekee siivousprojektit hyväntekeväisyyshengessä, hän paljastuu Seiskan selvityksessä rautaiseksi bisnesnaiseksi.

Ylöjärveläinen on perustanut lokakuussa 2020 Aurika Cleaning Oy:n, jonka toimiala vaikuttaa varsin laajalta. Puhtausalan koulutusten lisäksi palveluihin kuuluu esimerkiksi viestintää ja mainontaa.

Yrityksellä on takanaan yksi, erikoispitkä tilikausi, joka päättyi viime vuoden loppuun.

Aurika Cleaning kirjasi 357 000 euron liikevaihdon, josta jäi voittoa peräti 237 000 euroa. Tulos on väkevä yhden naisen siivousfirmalle.

Tilinpäätöksestä selviää, että firman henkilöstökulut ovat hämmästyttävän pienet. Yrityksestä on nostettu palkkoja kuluineen vain reilut 17 000 euroa.

Muutoin firmalla ei ole juuri muita menoja kuin tuloverot ja liiketoiminnan muut kulut, joita kirjattiin 34 000 euron edestä.

Tilikauden päätteeksi Aurin yrityksen pankkitilillä makasi 214 000 euroa. Taseesta ei selviä, että voittoja olisi pantu poikimaan esimerkiksi arvopapereihin tai muihin sijoituksiin.

Sen sijaan Auri on nostanut firmasta osinkoja hieman alle 19 000 euroa. Summa on suurempi kuin yhtiön maksamat palkat.

Lue myös: Miljoonan seuraajan kihlat! Sometähti Auri Kananen naimisiin - tältä näyttää rakas

Auri palkittiin toukokuisilla sijoitusmessuilla Tampere-talossa. Auri pokkasi messuilla Tampereen vuoden nuori menestyjä 2022 -palkinnon. Messujen Instagram-sivuilla on jaettu kuva, jossa Auri pitelee kunniakirjaa ja kukkakimppua.

- Kananen on 28-vuotias sosiaalisesta mediasta tuttu siivousguru, jolla on TikTokissa 6,7 miljoonaa ja Instagramissa 1,6 miljoonaa seuraajaa. Videoillaan Auri siivoaa seuraajiensa koteja ilmaiseksi julkaisten samalla siivousvinkkejä somessa, kuvan ohessa taustoitetaan.

Kyseessä on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kilpailu, jossa etsitään menestyneitä 18–40-vuotiaita suomalaisia uuden sukupolven esikuvia. Kilpailun kautta nostetaan esille suomalaisia tekoja ja osaamista myös kansainvälisesti. 

 

 

Kohu jätevuoresta

Auri on ollut viime aikoina Seiskan otsikoissa hyväntekeväisyystoiminnasta aiheutuneiden kohujen takia.

Seiska kertoi huhtikuussa, että Auri olisi jättänyt taakseen valtavan jätevuoren. Silminnäkijä kertoi, että siivousvaikuttaja olisi tuonut vaasalaisen taloyhtiön pihalle lukuisi roskasäkkejä keikkansa päätteeksi.

- Ei Auri ole ainakaan itse huolehtinut niistä roskista, vaan ne ovat jääneet taloyhtiön tai kiinteistöhuollon riesaksi. Aika hassua, että videoilla tienaa rahaa ja tehdään ilmaiseksi sitä (siivoamista), mutta sitten kuitenkin jätetään roskat vain levälleen. Jatkossa olisi pirun hyvä, että roskista huolehdittaisiin, eikä jätettäisi taloyhtiön roskikseen niitä, naapurustosta huokailtiin Seiskalle.

Lue myös: Valtava jätevuori! Jättikö miljoonien seuraama somesiivooja Auri Kananen taakseen tämän törkykasan? Karut kuvat

Auri kommentoi tapausta Facebookin Siivoushullut-ryhmässä. Seikkaperäisessä vastauksessaan hän päätyi arvioimaan, että huomattavat jätemäärät on oikein jättää taloyhtiön roskakatoksen eteen.

- Täten olen laskenut, että paras vaihtoehto on viedä jätteet niille tarkoitettuun paikkaan. Itse talon asukkaana minua ei haittaisi ylimääräinen jätemaksu kerran, maksaisin sen ilomielin jos se jotain auttaa. Mutta toki kaikki eivät ajattele näin. Yritän tehdä parhaani mutta myönnän että parempiakin ratkaisuja voi tulla eteen, Auri päättää kommenttinsa.

Lue myös: Miljoonien seuraama somesiivooja jätti jälkeensä karmean törkykasan - nyt Auri Kananen puuttuu kohuun ja latoo vastauksen: "Minua ei haittaisi"

 

 

Hermostui ohareista

Auri aiheutti pahennusta myös toukokuun alussa, kun hän tilitti masentuneen naisen ohareista siivouskeikalla.

Somesiivoojan mukaan hän oli tarjoutunut auttamaan nuorta "Emmaa", joka teki lopulta oharit. Auri puhuu tilanteesta englanniksi videotarinoissaan.

– Tämä tapahtui minulle. Tämä nuori tyttö, kutsutaan häntä vaikka Emmaksi. Luulen, että hän on 19-vuotias eli todella nuori. Hän pyysi apua minulta, sillä hän kärsii masennuksesta ja hänen kotinsa on huonossa kunnossa. Tänään klo 6:30 Emma lähetti minulle sähköpostin joss hän kertoo, että hänellä on vain yksi avain, mitä voimme tehdä. Sanoin asian olevan ok, hän voi tulla kotiin ennen kuin lähden, Auri totesi vapaasti suomennettuna.

Somesiivoojan avautuminen herätti paljon keskustelua Jodel-sovelluksessa.

Lue myös: Miljoonien seuraaman somesiivoojan mitta tuli täyteen: Auri Kananen tilittää masentuneen naisen ohareista: "Se oli syvältä"

Jotkut olivat sitä mieltä, ettei masentunutta naista pitäisi kritisoida julkisesti. Aurilla on yli 1,6 miljoonaa seuraajaa Instagramissa.

En ymmärrä Auri Kanasen ig-avautumista. Joo on ikävää, että oli menossa eikä hänelle avattu, mutta luuleeko, että tilannetta helpottaa julkinen avautuminen? Muutoinkin masentuneelle avun pyytäminen ISON kynnyksen takana, eräs käyttäjä ilmaisi mielipiteensä.

Monet olivat myös Aurin puolella asiassa.

Totta vitussa saa avautua jos toinen ei pysty edes ILMOITTAMAAN että nyt ei onnistukaan. Auri tuhlasi työpäivänsä käymällä turhaan tuolla ja valmistautumalla tohon kohteeseen. Varmasti olisi parempaakin tekemistä, toinen henkilö kirjoitti.

Katso video tosi-tv-tähti Niko Saarisen siivousvinkeistä:

Tilaa Seiskan uutiskirje! »