fbq
Kotimaa
15.09.2022 14:32
Teksti: Eetu Ampuja, Hyvinkää|Kuvat: Tomi Natri & YLE
Saara Kotkaniemi.
Mitä ihmettä? Suomalainen tähtinäyttelijä jäi työttömäksi – lähettää Seiskan kautta terveisiä: ”Saa soitella!”
Kotimaa
15.09.2022 14:32
Teksti: Eetu Ampuja, Hyvinkää|Kuvat: Tomi Natri & YLE

Saara Kotkaniemi lukeutuu Suomen lupaavimpiin nouseviin näyttelijänimiin. Hiljattain 36 vuotta täyttäneen helsinkiläisen ansioluettelo on jo nyt komeaa luettavaa: Aallonmurtaja, Downshiftaajat, Sorjonen, Syke, Onnela, Karppi...

Saara on myös ammattipiireissä arvostettu nimi. Hän esimeriksi laati vuonna 2020 Suomen elokuvasäätiön julkaiseman ohjeistuksen, kuinka tehdä intiimikohtauksia kameratyöskentelyssä. Kaikesta huolimatta työrintamalla voisi olla enemmänkin hommia.

– Itse asiassa nyt on ollut aika hiljaista. Edelliset kuvaukseni loppuivat jo huhtikuun lopussa, Saara kertoo Seiskalle Red Carpet -elokuvafestivaaleilla.

Lue myös: Olavi Uusivirran ex-vaimo Saara Kotkaniemi avautuu ahnaasta suuteluvideosta Sanna Marinin kanssa: "Erikoista"

Saara Kotkaniemi, 36, sädehti Hyvinkään Red Carpet -festivaaleilla Rita Behmille alun perin valmistetussa iltapuvussa. – Olemme hänen kanssaan ilmeisesti täsmälleen samaa kokoa. Meillä on sama vyötärönympärys.
Saara Kotkaniemi, 36, sädehti Hyvinkään Red Carpet -festivaaleilla Rita Behmille alun perin valmistetussa iltapuvussa. – Olemme hänen kanssaan ilmeisesti täsmälleen samaa kokoa. Meillä on sama vyötärönympärys.

”Saa soitella”

Huhtikuun kuvaukset olivat Saaralle aikaa vievä projekti. Kyseessä oli naispäärooli tulevassa Pohjantähti-nimisessä sarjassa, joka nähdään alkuvuodesta Ylellä.

Lue myös: Saara Kotkaniemi työskenteli ennen sihteerinä ja lastenhoitajana - ryhtyi painostuksesta näyttelijäksi: "Pyrin kouluun, ettei viisikymppisenä v*tuta"

– Se oli iso työ, mutta sen jälkeen onkin ollut hyvin hiljaista. Olen saanut lomailla ihan rauhassa, ja syksyllekin kalenterissa on tosi vähän merkintöjä.

– Näin aina välillä käy tällä alalla. Toisaalta sitä on myös valmis lähtemään mukaan projekteihin hyvinkin lyhyellä varoitusajalla, mikäli jotain sattuu ilmaantumaan. Saa soitella!

Antti Tuomaisen palkittuun romaaniin perustuvassa Mies joka kuoli -alkuperäissarjassa Saara esittää päähenkilön puolisoa.
Antti Tuomaisen palkittuun romaaniin perustuvassa Mies joka kuoli -alkuperäissarjassa Saara esitti päähenkilön puolisoa.

Mitä elämällään tekisi?

Kotkaniemen typötyhjää kalenteria voi silti pitää pienoisena yllätyksenä – onhan helsinkiläisellä ollut viime vuosina runsaasti kysyntää.

Lue myös: Porilaisesta Jesperi Kotkaniemestä, 22, tuli satumaisen rikas – mutta jalat pysyvät maassa: ”Jos hän yhtään rupeaisi leveilemään…”

– Niin, mutta Suomessa on paljon erittäin hyviä näyttelijöitä. Silloin ne työt ovat välillä kiven alla. Kyllä Krista Kososilla ja Laura Birneilläkin tulee välillä hiljaisempia kuukausia. Semmoista se on, se kuuluu asiaan, Saara tietää.

– Niinä hetkinä voi myöskin miettiä omia projektejaan ja viedä niitä eteenpäin. Sekä ajatella, että mitä sitä omalla elämällään tekisi.

Saara Kotkaniemi, 35, sädehti Hyvinkään Red Carpet -elokuvafestivaaleilla Beda Sunin suunnittelemassa iltapuvussa. – Suomessa on ihan liian vähän tällaisia tapahtumia, joissa voi päivän ajan leikkiä prinsessaa!