fbq
Kotimaa
08.08.2022 15:59
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Discovery+, Instagram
Sofia Belorf ja Luke Wilson
Miljoonien velat! Brittimedia ryöpyttää Sofia Belórfin ex-rakasta hämäräbisneksistä
Kotimaa
08.08.2022 15:59
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Discovery+, Instagram

Kohuliitoistaan tunnettu Sofia Belórf, 32, paljasti viimeviikkoisessa Sofian salaisuudet -jaksossa mielenkiintoisia yksityiskohtia vuosien takaisesta parisuhteestaan.

Lue myös: Sofian salaisuudet: Uutta tietoa Sofian ex-miesystävästä: "Hän järjesti ravintolassa ihan jäätävän show'n"

Sinkuksi keväällä jäänyt Sofia paljasti jaksossa matkustavansa treffeille ex-poikaystävänsä luokse Monacoon. Kohukaunottaren mukaan Lontoossa virallisesti majaileva Luke on kontaktoinut Sofiaa viestitse moneen otteeseen viime vuosien aikana.

Edelinen kohtaaminen Sofian ja Luken välillä tapahtui neljä vuotta sitten.

Tuolloin Sofia asui vielä itsekin Lontoossa. Kaksikko ehti seurustella tovin jos toisenkin, mutta lopulta suhde päättyi Sofian matkustaessa Marbellaan. Tuolloin Sofia löysi rakkauden Katiska-vyyhdissä sittemmin ryvettyneestä Niko Ranta-ahosta.

Lue myös: Sofian salaisuudet: Sofia Belórf myöntää suhteensa kanadalaiskiekkoilijaan

Sofian salaisuudet -sarjan 16. jaksossa Sofia toden totta lennähtää Etelä-Ranskaan tapaamaan ex-rakastaan, joka kaappaa suomalaisneidon lämpimään halaukseen.

Sofia tapasi Luken kuluvana kesänä Monacossa.
Sofia tapasi Luken kuluvana kesänä Monacossa.

Kaksikko suuntaa yhteiselle lounaalle, jossa he puivat muun muassa Sofian entisiä parisuhteita. Luken taustoista tai työelämästä ei ruokailun aikana keskustella. Lukea nimitetään ohjelmassa kiinteistösijoittajaksi.

Luke esitteleekin ohjelmassa hulppeaa asuntoa, jonka hintalappu keikkuu Sofian mukaan lähes 30 miljoonassa eurossa. Jaksossa ei selviä, onko koti Luken omistuksessa.

2,7 miljoonan euron velat

Yllättäen Sofian Luke-rakkaan taustat eivät ole niin puhtoiset, mitä mies on antanut vieraalleen ymmärtää.

Brittijulkaisu Daily Mail julkaisi vuoden 2020 keväällä kattavan koonnin Luken toiminnasta kellobisneksessä.

Lue myös: Esitutkinta paljasti: Sofia Belórfilla ja Niko Ranta-aholla raju riita juuri ennen eroa

Artikkelissa mies esitellään kellokauppias Luke Wilsoniksi.

Arvokelloja kuluttajille myynyt Luke on Daily Mailin selvityksen mukaan ollut velkaa asiakkailleen 2,7 miljoonan euron edestä. Velat ovat muodostuneet, kun asiakkaat ovat ostaneet Luken firman kautta kelloja itselleen, mutta eivät ole lopulta saaneet ostettuja tuotteita.

Jutun mukaan rahojaan on vaatinut takaisin ainakin 17 henkilöä. 

Daily Mail kertoo artikkelissaan Luken toimineen muun muassa Luxure Global Citizen -nimisen yhtiön johdossa. Firmansa avulla Luke on haalinut itselleen massiivisen omaisuuden.

Hän on omistanut muun muassa yksityissaaren Bahamasaarilla, lukuisia urheiluautoja sekä toimistotiloja niin New Yorkissa, Hongkongissa kuin Lontoossakin.

Lue myös: Sofian salaisuudet: Stefan Thermanin riehuminen veripäissään järkyttää Sofiaa: ”Oli lähdettävä ennen kuin jotain pahaa tapahtuu”

Korkeimman oikeuden päätöksellä firma ajettiin kuitenkin alas vuoden 2019 tammikuussa, joten Wilsonin yritystoiminta on siltä osin päättynyt jo vuosia sitten.

Lehden selvityksen mukaan myös toimistotilat Yhdysvalloissa, Hongkongissa ja Britanniassa paljastuivat niin sanotuiksi "virtuaalitoimistoiksi". Konkreettisia tiloja ei näin ollen ollut olemassakaan. Yrityksen toimintaa johdettiin todellisuudessa Wilsonin kotoa käsin Lontoon Vauxhallissa.

Lue myös: Sofia Belórf kinusi rahaa – Niko Ranta-ahon oikeusavustaja hermostui

Yksi tapauksen huomattavimmista veloista koskee kellokeräilijä Stéphane Valsamidesia, joka tilasi Wilsonin firmalta harvinaisen Patek Philippen arvokellon sekä kolme muuta kelloa. Valsamides maksoi tuotteista lähes 400 000 euroa, mutta kauppojen jälkeen selvisikin karu totuus - Patek Philippen kelloa ei oltu vielä edes valmistettu.

Stéphane ei ole jutun mukaan saanut rahojaan takaisin.