fbq
Kotimaa
18.07.2022 19:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Seiskan toimitus
Liisa Rintaniemi
Miksi hankkia lapsi yli nelikymppisenä? Kolmatta lastaan odottava meteorologi Liisa Rintaniemi, 43, jakaa tyhjentävän vastauksen blogissaan
Kotimaa
18.07.2022 19:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Seiskan toimitus

MTV3:n säälähetyksistä tuttu meteorologi Liisa Rintaniemi, 43, odottaa kolmatta lastaan miehensä kanssa. Heillä on entuudestaan 9- ja 12-vuotiaat pojat. Vauvan laskettu aika on syyskuussa.

Raskaudestaan aiemmin Anna-lehdelle kertonut Liisa on jakanut raskauskuulumisiaan blogissaan. Alkuraskaus aiheutti hänelle pahoinvointia, mutta nyt olo on parempi. 

Lue myös: Anna: Uraa vaihtava suosikkimeteorologi Liisa Rintaniemi, 43, odottaa kolmatta lastaan

- Pohjimmiltani olen kiitollinen siitä, että oli ylipäätään mahdollista tulla raskaaksi tässä iässä ja että tähänastinen odotus on sujunut mutkattomasti. Tietysti viimeinen kolmannes ja tuleva synnytys jännittävät jonkin verran ja se mietityttää myös, miten palaudun raskaudesta tällä kertaa, Liisa kirjoittaa.

Liisa on taustoittanut blogissaan syitä kolmannen lapsen hankintaan. Vielä vuonna 2017 hän kertoi someseuraajilleen lapsilukunsa olevan täysi. Tuolloin perheen pikkulapsiaika oli jäänyt taakse, mutta vanhempien arki lukuisine sivuprojekteineen vei kaikki resurssit.

Koronavuosien tienoilla ajatus vauvasta alkoi kyteä Liisan mielessä, sillä hän havahtui siihen, ettei halunnut päästää irti pikkulapsivuosista. Liisan vuonna 2015 aloittamat lääkäriopinnotkin hellittivät.

- Opinnot kääntyivät loppusuoralle, välivuoden jälkeen paineet pienenivät, pääkoppa tuulettui ja taloudellinen tilannekin samanaikaisesti koheni. Toisin sanoen koen, että resurssit (ajalliset, taloudelliset, henkiset) perheenlisäykseen ovat nyt paremmat ja minusta olisi valheellista väittää, etteikö lapsiluku olisi suuressa määrin resurssikysymys, Liisa linjaa.

- Olin myös ajatellut, etten halua olla ”vanha” äiti ja että raskaus 35 ikävuoden jälkeen olisi liian riskialtista hommaa. Mutta siinäpä minä olin reilu nelikymppisenä, uuteen ammattiin valmistumassa, enkä lainkaan kokenut, että aikani olisi mennyt ja jäljellä olisi enää vaihdevuosien ja eläkepäivien odottelu, Liisa luonnehtii.

Lue myös: Maria Nordin kertoo geriatrisesta raskaudestaan: ”Iäkkäiden ihmisten hoitoon erikoistunutta”

Liisan puoliso oli myös "pitänyt aina ovea auki" kolmannelle lapselle.

- Uteliaisuus voitti ja halusin nähdä, tulisinko vielä raskaaksi. Ihan nopeasti se ei käynyt – ehdimme yrittää liki vuoden verran – mutta lopulta raskaustesti näytti positiivista tammikuun alussa, Liisa taustoittaa.

Liisalle ensimmäinen neuvola-aika tutulle terveydenhoitajalle oli jännittävä hetki.

- Neuvolassa minuun ei ole suhtauduttu mitenkään poikkeavana saati riskisynnyttäjänä, mikä on ollut jotenkin tosi raikasta, Liisa iloitsee.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »