fbq
Kotimaa
29.05.2022 10:00
Teksti: Eetu Ampuja, Tampere|Kuvat: All Over Press
Mikael Granlund
Mikael Granlund on toista maata – NHL-miljonääri paljastaa Seiskalle uran jälkeisen suunnitelmansa
Kotimaa
29.05.2022 10:00
Teksti: Eetu Ampuja, Tampere|Kuvat: All Over Press

Jääkiekon MM-kotikisoissa Leijonien hyökkäyksessä tahtipuikkoa heiluttava Mikael Granlund, 30, on tottunut rankkaan ja paikoin jopa raadolliseen NHL-arkeen.

Taalakaukaloissa liksat ovat tunnetusti hyvät, mutta pelaajat joutuvat tekemään myös uhrauksia.

Mikael joutui NHL-seurojen pelinappulaksi helmikuussa 2019, kun Oulunsalon suurmies kaupattiin Minnesota Wildista Nashville Predatorsiin. Siirtopommi jysähti samaan aikaan, kun Mikaelin Emmi-puoliso oli synnyttämässä perheen esikoista.

Oheisella videolla Mikael Granlund Seiskan MM-kisahaastattelussa:

Elämä asettunut uomiinsa

Värikkäästä alusta huolimatta elämä Tennesseen osavaltion pääkaupungissa on asettunut uomiinsa. Metropolialueineen lähes kahden miljoonan asukkaan Nashville on yksi Yhdysvaltojen nopeimmin kasvavista kaupungeista.

– On ollut kivaa. Kiekkomarkkina Nashvillessä on vähän erilainen kuin Minnesotassa, mutta olen kyllä nauttinut. Meillä on hyvä joukkue, ja kaupunki on todella hieno, joten ei ole valittamista, Mikael myhäilee.

Lue lisää: Mikael Granlund kohtasi raadollisen NHL-arjen – tällaista on kiekkomiljonäärin elämä kantrikaupungissa

Oulunsalolainen Mikael vei hollolalaisen Emmi Kainulaisen vihille Helsingin tuomiokirkossa heinäkuussa 2019.
Oulunsalolainen Mikael vei hollolalaisen Emmi Kainulaisen vihille Helsingin tuomiokirkossa heinäkuussa 2019.

Uran jälkeen Helsinkiin

Monet Pohjois-Pohjanmaalta ponnistaneet kiekkotähdet ovat peliuran jälkeen palanneet kotikonnuilleen. Oulunsalosta kotoisin oleva Mikael on kuitenkin toista maata. Hän arvelee asettuvansa perheineen Pohjois-Amerikan reissun jälkeen Helsinkiin.

– Siellä tuli kuitenkin pelattua viimeiset vuodet Suomessa, ja kaupungista on tullut koti. Joten varmaankin asumme tulevaisuudessa Helsingissä, luulisin näin, Mikael virkkoo Seiskalle.

Lue myös: Mikael Granlund poikkeuksellisen avoimena Seiskalle: Tällainen isä olen

Kotiutumista pääkaupunkiin on osaltaan helpottanut Miken miljoonaluokan luksuslukaali. Seiska on kertonut ydinkeskustan kupeessa komeilevasta kiekkotähden kattohuoneistosta, josta löytyy peräti 165 neliötä ja iso terassi, jolta avautuu näköala Helsingin kattojen yli.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »