fbq
Kotimaa
31.01.2023 21:30
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Kai Joronen, Instagram
marja kihlström
Marja Kihlström avautuu seksistä: ”Ei v*ttu vihkimällä parane”
Kotimaa
31.01.2023 21:30
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Kai Joronen, Instagram

Erityistason seksuaaliterapeutti ja juontaja Marja Kihlström, 37, avautuu tuoreessa somejulkaisussaan seksistä ja seksuaalisuudesta.

Marja on Instagram-tilillään julkaissut liudan kuvia itsestään, ja kuvien yhteyteen hän kirjoitti pitkän sometekstin.

Seksuaaliterapeutin mukaan olisi tärkeää keskustella seksuaalisuudesta avoimemmin.

– Kuka saa ja kenelle annetaan, kysyi Leevi and the Leavings. Paska puhe neitsyyden menettämisestä ja poikuudesta eroon pääsemisestä on halkonut sukupuolia nuorista aikuisiin ihan liian kauan. Se ylipäätään jakaa meidät kahteen sukupuoleen, elämä on paljon moninaisempaa, Marja pohtii.

Lue myös: Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström halusi nuorena olla miesten mieleen: "Myrkyllisin palaute tuli naisilta"

Marja kertoo olevansa turhautunut, kun vanhanaikaiset näkemykset sukupuolirooleista vaikuttavat seksuaalisuuteen.

Juontajan mielestä seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvissä keskusteluissa olisi syytä uudistaa oma ajattelutapa. Marja kadehtii homomiesten vapautuneempaa seksiä ja suhtautumista seksuaalisuuteen.

Antajan roolissa on altavastaaja, valta on saajalla. Antajan odotetaan pihtaavan, olevan harkitseva vaikka ehkäisy olisi ja suostumus olisivat kunnossa. Patriarkaatin heteronormatiiviin kun kuuluu ’hyvän vaimon’ -roolin tiukka muotti, antaja on siinä nainen. Kuka muka antaa p*llua ekoilla treffeillä = huora. Päivitetään homehtuneet vahingolliset arvot. Olen sanonut ääneen homoystävilleni, miten kateellinen olen miesten välisen seksin vapaudesta harrastaa s*ksiä, kun tuntuu hyvälle! Marja tilittää somejulkaisussaan.

Lue myös: Marja Kihlström avautuu ongelmista petipuuhissa: "Nautinto on..."

Marja painottaa, että suhteissa on tärkeää pystyä puhumaan omista arvoistaan. Lisäksi hän kyseenalaistaa, miksi yhteiskunnassa ajoittain suhtaudutaan toisten ihmisten välisiin suhteisiin ja seksuaalisuuteen niin tuomitsevasti.

Eräs viisas isoäiti käytti sanontaa: ”Ei v*ttu vihkimällä parane.” Kyse on suuremmin arvoista ihmisten välillä, mitkä TODELLA kannattaa selvittää uudessa suhteessa. Mitkä ylipäätään pitäisi selvittää yhteisön ja yhteiskunnan tasolla. Mikä oikeus meillä on valvoa toistemme seksuaalisuutta, jos se ei vahingoita ketään eikä se ole laittomuuden puolella?

Marja haluaa myös tuoda esille mahdolliset ongelmatilanteet petipuuhissa.

– Saaja on pahimmillaan niin itsensä paloissa, ettei edes mieti mites tuo toinen. Jos kukaan ei ole opettanut, miten puhua s*ksistä ja ottaa huomioon toisen nautinto. Mielessä oletus itsestään syntyvistä mahti rakastajantaidoista, roolina aina ottaa ja saada sängyssä. Totuus on toinen, ahdistusta, suorituspaineita, erektio-ongelmia tai p*nemista vailla ymmärrystä kohtaamisesta ja tunnetason yhteydestä.

Juontaja painottaa miten tärkeää olisi, että kaikki pystyisivät nauttimaan seksistä ja seksuaalisuudesta vapaammin.

– Tämä on kärjistetty totuus. Meistä on moneksi. Haluan silti tasa-arvoisempaa s*ksikulttuuria, missä KAIKILLA olisi hauskempaa, kiihottavampaa ja nautinnollisempaa. Hyvä s*ksi syntyy kahden tai useamman ihmisen halusta, vapaudesta sanoa kyllä, ehkä ja ei. Se syntyy hetkistä ilman rooleja, odotuksia ja kiimasta, mitä ei rajoiteta yhteisön asettamat odotukset.

Lue myös: Parisuhteessa oleva Marja Kihlström, 37, tunnustaa karaokeillan tulikuumat tapahtumat nuorten miesten kanssa – ”Hyviä kavereita voi olla”

Marja haastaa seuraajansa ajattelemaan jatkossa avoimemmin ja luovemmin seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa.

S*ksuaalisuus on niin paljon laajempaa kuin sukupuolien kautta jaettu ahdas roolipeli, mutta se yhä kahlitsee meitä ja me tottelemme. Olisitko sinäkin yksi heistä, joka katsoisi peiliin - alkaisi murtamaan näitä kahleita? Marja päätti syvällisen somekirjoituksensa.

Marja on seksuaaliterapeutti, ja hän pitää Helsingissä omaa vastaanottoaan. Lisäksi hänet juontaa Naked Attraction -ohjelmaa ja on vetänyt suomalaispariskuntien seksielämää seuraavaa ohjelmaa Sex Tape Suomi.

Marjalla ja aviomiehellään Matilla on kaksi lasta. Lisäksi Marjalla on yksi lapsi aiemmasta suhteestaan.