fbq
Kotimaa
26.01.2022 07:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus
Maria Veitola.
Maria Veitola on kärsinyt häijyistä koronaoireista – teki nyt taudista tärkeän huomion: ”Jotenkin tosi vaikea ymmärtää…”
Kotimaa
26.01.2022 07:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus

Julkkisjuontaja ja mediapersoona Maria Veitola, 48, on kärsinyt häijyistä koronaoireista.

Koko kansan tuttu telkkarikasvo paljasti hiljattain saaneensa kotitestissä positiivisen testituloksen. Vaikka kotitestistä oli tullut kaksi tanakkaa viivaa, Maria kertoo käyneensä vielä erikseen PCR-testissä saadakseen virallisen todistuksen sairastetusta taudista.

Lue myös: Ökykaupat! Maria Veitola osti Cheekiltä miljoonakodin

Hän tosin tajusi ilman testiäkin olevansa kipeä. Maria on kuvaillut kärsineensä infernaalisesta väsymyksestä, ”aivosumusta”, keskittymisvaikeuksista, kuumeisesta olosta vaikkei kuumetta olekaan ollut. Kroppakin on tuntunut ”kuin lyijyltä.”

Joka paikkaa särkee. Hillittömästi. Etenkin päätä, kasvoja, pohkeita ja ranteita. Kova yskä pahenee aina iltaa kohden. Keuhkoihin koskee ja hengittäminen on raskasta, ajoittain jopa vaikeaa, Maria kuvaili viikonloppuna julkaisemassaan Instagram-päivityksessään.

Pelkoa muiden reaktioista?

Kaikesta päätellen Marian olo alkaa jo olla paranemaan päin. Julkkistoimittaja julkaisi tiistaina (25.1.) itsestään Intagramissa selfien, jossa hymyilee leveästi värikkään hattunsa alta Helsingin kaduilla kulkiessaan.

Lue myös: Cheekiltä miljoonalukaalin ostanut Maria Veitola järjesti naapuriasunnon äidilleen

Otoksen kuvatekstissä Maria pohtii laajalti koronaan suhtautumista ja sitä, miksi niin moni tuntuu salailevan viheliäiseen virukseen sairastumistaan. Marian mukaan taustalta löytyy pelkoa muiden ihmisten reaktioista.

Eikö tämmöisen maailmanlaajuisen monitahoisen hätätilan pitäisi yhdistää meitä, eikä repiä meitä erilleen? Maria kysyy päivityksessään.

”Jos tarkastelet sydäntäsi…”

Kahdesti rokotettu julkkisjuontaja penää kanssakansalaisilta solidaarisuutta korona-aikana. Marian mukaan nyt ei ole oikea aika tuijottaa vain omaa napaansa. Hän myös toivoo myötätuntoa niille, jotka ovat koronaan sairastuneet.

Mun on jotenkin tosi vaikea ymmärtää niitä ihmisiä, jotka käyttävät toisen ihmisen sairastumista keppihevosena oman agendansa ajamiseen. Jos tarkastelet sydäntäsi, onko se todella oikea hetki viisastella, syyllistää, torua, häpäistä tai asettua sairastuneen yläpuolelle?

Voisimmeko me sen sijaan, että ajattelemme ensisijaisesti vain itseämme, ajatella myös toisiamme? (…) Voisiko kuunteleminen ja toisen tilanteeseen eläytyminen (tai edes suun nappiin paneminen) olla kehittävämpää ajankäyttöä kuin opportunismi, ivallisuus tai kimppuun hyökkääminen? Maria kysyy.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »