fbq
Kotimaa
21.06.2022 22:39
Teksti: Julia Roine |Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Maria Veitola
Maria Veitola avoimena mielenterveyshaasteistaan: "Oli paljon häpeää" - aloitti tärkeän tempauksen
Kotimaa
21.06.2022 22:39
Teksti: Julia Roine |Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Toimittaja Maria Veitola, 49, avautuu uusimmassa Instagram-julkaisussaan kokemistaan mielenterveysongelmista. Hän kertoo kärsineensä kyseisistä haasteista läpi elämänsä.

Lue myös: Maria Veitola lataa suorat sanat "hapannaamaisista" helsinkiläisistä - sai rajua kritiikkiä: "Mitä ihmeen sisäsiittoisuutta te suojelette?"

Nykyään voin hyvin. Se ei tarkoita, että elämä olisi aina helppoa, tai että olisin yhtään vähemmän herkkä, mutta oon oppinut elämään aika hyvin itseni ja ympäröivän maailman kanssa, Maria kirjoittaa kuvatekstissään. 

Hän kertoo tehneensä paljon töitä itsensä kanssa ja nykyään hänellä onkin hyvät mielenterveystaidot. 

 – Se tarkoittaa mm. sitä, että tunnistan omat tunteeni ja osaan puhua niistä. Tunnen rakennuspalikkani. Sen, mistä minut on tehty. Tiedän vahvuuteni, mutta myös haasteeni. Jälkimmäiset kumpuavat menneisyyden traumoista ja omista selviytymismalleistani, joista olen hakenut vaikeissa paikoissa turvaa itselleni haitallisilla tavoilla, Maria kertoo. 

Toimittaja pohdiskelee kuvatekstissään, kuinka silloin kun hän oli nuori, mielenterveysasioista ei puhuttu mitään.

Ei ollut sanoja, oli paljon hiljaisuutta ja häpeää, Maria kirjoittaa.

Nykyään mielenterveydestä puhutaan huomattavasti enemmän, mutta Marian mielestä puhetta aiheesta ei voi koskaan olla liikaa. 

Tiedän jo, mitkä asiat tekevät hyvää ja mitkä pahaa omalle mielenterveydelleni. Ehkä muutkin voisivat hyötyä pohdintojen jakamisesta. En ole ammattilainen, mutta voin olla kannustaja ja vertaistuki, Maria pohtii.

Lue myös: Paljastuiko Maria Veitolan uutuussarjan tähti jo syksyllä? Paparazzikuvat!

Toimittaja on päättänyt perustaa Instagram-tililleen mielenterveysmaanantain. Hänen tarkoituksena on postata joka maanantai mielenterveys-aiheinen julkaisu. 

Jaan oivalluksia oman polkuni varrelta. Hyväksi havaitsemiani arkisia pikku harjoituksia, joilla voi vahvistaa omia mielenterveystaitoja. Kehittää mielenrauhaa, läsnäoloa ja hyväksyntää, Maria kertoo.

Muun muassa juontaja Marja Hintikka, 43, ja hyvinvointiyrittäjä Jutta Gustafsberg, 48, innostuivat toimittajan uudesta tempauksesta.

Mahtava avaus, Marja kommentoi.

Todella tärkeä aihe! Kiitos kun olet noin rohkea ja avaat sanot asiat rehellisesti. Olet vaan niin kertakaikkisen ihana, Jutta ylistää. 

Lue myös: Maria Veitola poseeraa ihmisen kokoisena voileipänä - kuva hämmentää

Toimittajana ja talk show -emäntänäkin kansalle tuttu Maria on muun muassa luotsannut seitsemän tuotantokautta huippusuosittua Yökylässä Maria Veitola -realitysarjaa, jossa hän yökyläilee suomalaisjulkkisten kodeissa.