fbq
Kotimaa
13.07.2022 15:03
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Laura Haimila
Laura Haimilan kodin tärvellyt muuttofirma tekee rikosilmoituksen - erikoinen viestinvaihto asiakkaiden kanssa järkyttää: "Nimesi tullaan liittämään todisteeksi..."
Kotimaa
13.07.2022 15:03
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Toimittaja ja manageri Laura Haimila, 34, avasi seuraajilleen maanantaina taustoja muutaman kuukauden takaisesta muutostaan.

Lue myös: Toimittaja Laura Haimilan muutto meni "aivan päin vitt*a" - itkee Instagram-tarinassaan

Lauran mukaan hänen maaliskuisen muuttonsa toteuttanut muuttofirma tärveli lukuisia tavaroita sekä huonekaluja muuttopäivän aikana.

Rikki menneiden tavaroiden joukossa oli muun muassa noin 2 000 euron arvoinen espressokone, tiikkipuinen kirjahylly sekä Lauran tädiltä lahjaksi saatu pöytävalaisin, jonka lasinen varjostin katosi muutossa kokonaan.

Laura kertoo reklamoineensa muutosta kyseiselle yritykselle, mutta he eivät ole korvanneet vielä tähän päivään mennessä vahinkoja Haimilalle.

Kyseinen yhtiö ei ole Lauran mukaan enää vastannut hänen lähettämiinsä viesteihin.

Firma uhkailee oikeustoimilla

Instagram-tarinoissaan Laura kertoo pohtineensa "kauheuksia tälle yritykselle".

Hän heittää ilmoille muun muassa ajatuksen siitä, miten firman Google-arvostelukanavan voisi mahdollisesti "trollata".

Lauran seuraajat ryhtyivätkin tuumasta toimeen ja alkoivat kirjoittaa negatiivissävytteisiä viestejä yrityksen julkiselle arviointikanavalle.

Yllättäen firma rikkoi hiljaisuuden liittämällä vastausviesteihinsä pitkän kirjeen liittyen Haimilan muuttoepisodiin.

Kiitos kommentistasi, haluaisimme selventää muutamia faktoja ja tiedottaa että kommenttisi liitetään osaksi rikosilmoitusta mainehaitan ja taloudellisten vahingonkorvausten vuoksi jotka tullaan todistamaan Suomen oikeudessa. Nimesi tullaan liittämään todisteeksi valheellisesta ja vihamielisestä viestinnästä ja lisäksi näin toimiessasi olet vastuussa taloudellisista tappioista joita yritykselle aiheutuu valheellisen viestinnän kautta, firma kirjoittaa.

Monen kappaleen mittainen teksti on liitetty vastaukseksi kaikkiin firmaa negatiivisesti arvioituihin viesteihin.

Tekstissä muuttofirma ilmoittaa tekevänsä Laura Haimilasta rikosilmoituksen.

- Laura Haimila joutuu syytteeseen rikosoikeudessa valheellisen tiedon levittämisestä ja vihaan yllyttämisestä. Laura Haimila on tehnyt kanssamme yhteistyösopimuksen (muuttopalveluita markkinoinnista) ja Laura esitti faktoja jotka eivät vastaa todellisuutta.

Yritys on liittänyt identtisen tekstin myös sellaisten arvosteluiden vastaukseksi, jotka eivät ole liitoksissa Haimilaan.

Pitkässä kirjeessään firma perustelee toimineensa oikein koskien Laura Haimilan muuttoa sekä vetoavansa muun muassa siihen, ettei hän ollut hankkinut asunnon lattioita suojaavaa palvelua.

Myös lattioista löytyi muuton jälkeen vaurioita.

Firma kertoo myös kokemuksestaan, jossa Laura on kohdellut muuttoa hoitaneita työntekijöitä töykeästi.

Tiistaisissa Instagram-tarinoissaan Laura kertoo olevansa tietoinen yrityksen tehtailemista oikeustoimista.

- Oon tietoinen, että muuttofirma jakaa harhaanjohtavaa tietoa muuttooni liittyen ja uhkailee rikosoikeudellisilla toimilla. En ole tehnyt mitään väärää. Mun omaisuutta hajotettiin, mun yhteydenottoihin lakattiin vastaamasta, joten en mä ole huolissani, Laura kirjoittaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »