fbq
Kotimaa
18.09.2022 13:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Miikka Varila ja Seiskan arkisto
Danny
Lähipiiriään huolestuttanut Danny rehellisenä työtaakastaan: ”Keikkoja saattaa olla jopa liiankin paljon”
Kotimaa
18.09.2022 13:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Miikka Varila ja Seiskan arkisto

Kotimaisen kevyen musiikin pioneeri Ilkka ”Danny” Lipsanen, 79, täyttää ensi viikon lauantaina (24.9.) 80 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi Iso D starttaa mittavan, ympäri Suomea ulottuvan ja peräti 30 konserttia käsittävän juhlakiertueen.

Lue myös: Helmi Loukasmäki on hyvin huolissaan Dannystä! Terveyshuolet varjostavat viihdelegendaa

Se on paljon miehelle, joka alkaa käydä jo yhdeksättä vuosikymmentään.

– Keikkoja saattaa olla jopa liiankin paljon. Olen sitä itsekin koko ajan sanonut, että konserttiaikatauluni on kieltämättä liian tiukka, Danny sanoo Seiskalle.

Dannyn taustajoukot ovat laatineet aikataulut.

– Olen vain suostunut mukaan, kun on kerran pyydetty. Onhan siinä valtavasti tämän ikäiselle konsertoitavaa, mutta tiedostan sen, ja otan kaiken kiitollisena vastaan.

Dannyllä on juhlakiertueessaan 30 konserttia ympäri Suomea puolessatoista kuukaudessa.
Dannyllä on juhlakiertueessaan 30 konserttia ympäri Suomea puolessatoista kuukaudessa.

Lue myös: Danny kiistää mustasukkaisuuden – iskelmälegenda avaa sanaisen arkkunsa Erika Vikmanin ja Jyrki 69:n kohusuhteesta

Viimeiset rapujuhlat?

Suorapuheinen Danny yllättää kertomalla, että hänen lähipiirinsä on ollut aidosti huolissaan hänen jaksamisestaan. Keväästä asti taiteilijaeläkkeestä nauttinut laulaja kertoo kouriintuntuvan esimerkin loppukesältä:

– Järjestin jokavuotiset rapujuhlat, joiden aikana serkkuni piti painavan puheenvuoron. Hän tokaisi siinä kaikkien kuullen, että ”Kai ymmärrät, Ilkka, että tämä lienee sitten viimeinen yhteinen rapujuhlamme”, Danny selostaa.

– Ihmettelin, että miten niin? Serkkuni vastasi, että ”katsohan uudelleen kiertueaikatauluasi, tuskinpa sellaiseen tahtiin pystyisivät nuoremmatkaan!”

Tilaa Seiskan uutiskirje! »