fbq
Kotimaa
29.06.2022 15:13
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto
Jani Wickholm
Kuva tapahtumapaikalta! Jani Wickholm tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta - näin laulaja selittää tekoaan
Kotimaa
29.06.2022 15:13
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto

Idols-laulukilpailusta vuonna 2003 julkisuuteen noussut muusikko Jani Wickholm, 44, on saanut tuomion törkeästä rattijuopumuksesta.

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Jani Wickholmin törkeästä rattijuopumuksesta 13. tammikuuta tapahtuneesta autolla ajosta Petäjävedellä.

Käräjäoikeuden papereista käy ilmi, että Janin veren alkoholipitoisuus on ajon jälkeen ollut 1,61 promillea olosuhteiden ollessa sellaiset, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle. Ajo on tapahtunut yleisillä teillä ja se on päättynyt tieltä lumihankeen suistumiseen yöllä 13.1.2022 Metsä-Piesalantiellä.

Lue myös: Jani Wickholm joutui onnettomuuteen – Idols-tähti ajoi ojaan keskellä yötä

Vastaajana ollut Jani on oikeudessa kertonut, kuinka hän oli ollut viettämässä iltaa edellisenä iltana, mutta tulleensa siellä pahoinpidellyksi. Hän päätti poistua paikalta 13 kilometrin päähän kotiinsa ja ajaa metsätietä pitkin. Hän nautti olutta ja muutamia snapseja jaloviinaa, eikä tuntenut itseään kovin päihtyneeksi. Nopeus mutkassa oli 35–40 km/h ja tie oli liukas ja siksi hän oli ajanut ojaan. Jani kertoo, että ei ole halunnut aiheuttaa kenellekään ongelmaa tai vaarantaa liikenneturvallisuutta.

Lue myös: Jani Wickholm rattijuopumuksestaan: "Sain harjanvarresta päähäni"

Janin nimissä oleva auto ajautui ulosajossa syvälle penkkaan. Tapahtumapaikka on Petäjäjärvellä.
Seiska julkaisi kuvan tammikuussa 2022: Janin nimissä olut auto ajautui ulosajossa syvälle penkkaan. Tapahtumapaikka on Petäjävedellä.

Lue myös: Jani Wickholm tilittää ahdingostaan: Aioin hirttäytyä

Käräjäoikeus katsoo, että riittävä rangaistus vastaajan teosta on 45 päivää ehdollista vankeutta ja 20 päiväsakkoa. Janin tuloilla tämä tekee maksettavaksi 120 euroa.

Lisäksi Jani määrättiin suorittamaan valtiolle rikosuhrimaksu 80 euroa sekä päihdetutkimuskustannukset 42 euroa.

Yöllinen mikroaivoinfarkti vaurioitti Janin oikean silmän kiinnikelihasta. – Näen kaiken kahtena ja siksi käytän silmälappua.
Yöllinen mikroaivoinfarkti vaurioitti Janin oikean silmän kiinnikelihasta. – Näen kaiken kahtena ja siksi käytän silmälappua.

Lue myös: Syöksykierre ajoi Jani Wickholmin kuilun partaalle: ”Lapsieni takia olen yhä elossa”

Jani Seiskalle: Vaihdoin musiikkia ja sain harjasta päähän

Seiska tavoitti Janin kommentoimaan tapahtunutta.

- Tilannehan alkoi siitä, kun olin vaihtamassa musiikkia tietokoneelta, ihan luvalla, mutta sitten sain harjasta päähän, Jani kuvailee illan kulkua.

Jani lähti paikalta ajamaan autollaan pois ja vakuuttaa, ettei halunnut sivullisille mitään vaaratilanteita.

- Ei ollut tahallinen teko, Jani kertoo.

Tieltä suistumisen jälkeen Jani on käyttänyt matkoillaan Vespa-skootteria, julkisia kulkuneuvoja sekä joskus taksia.

Lue myös: Jani Wickholmin velkahelvetti syvenee: Kotitalo meni alta!

Pakettiauto alkolukolla

Tuomio törkeästä rattijuopumuksesta tuli voimaan 25. toukokuuta, jolloin hän myös suostui päihdehoitajan kanssa tehtyyn pakettiin, joka mahdollistaisi hänen ajaa autoa jatkossa alkolukon kanssa.

- Ostin pakettiauton, johon on asennettuna alkolukko. Saan auton perjantaina, joten jatkossa pääsen keikoilleni myös itse ajamalla, mies iloitsee.

Facebook-tilillään mies kiittelikin viranomaisia uudesta mahdollisuudesta.

Mahtavaa! Sain tänään sisä-Suomen poliisilaitokselta yhteydenoton. Mulle on myönnetty alkolukko autoon. Tää on mahtavaa! Kiitos! Lupaan, että enää ikinä en ole niin itsetuhoinen, että turvaudun pitkien etäisyyksien äärellä moisiin typeryyksiin. 

- Kiitos, että annatte minulle mahdollisuuden nousta tästä suonsilmästä, nimittäin nyt dieselit höpäjää ihan hyvin mun elämässä ja kunhan tähän perustan saan taas elämääni valettua, selvitän tämän ison kasan konkreettista paskaa!! Kiitos tästä!! hän kirjoitti eilen (28.6.).

Vaikka Janin elämää ovat varjostaneet taloudelliset huolet, hän kertoo käytettynä ostetun pakettiauton olevan panostus tulevaan.

- Syön sitten vaikka kynsiä. Heinäkuun kaikki viikonloput ovat täynnä keikkoja, joista olen todella iloinen. Tämä helpottaa kulkemista, Jani myöntää.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »