fbq
Kotimaa
06.04.2022 12:40
Teksti: Antero Alhonen, Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto
Sauli Niinistö
Koskettava puhe – Sauli Niinistö nähtiin tavallista haavoittuvaisempana, kuuntele sanasta sanaan
Kotimaa
06.04.2022 12:40
Teksti: Antero Alhonen, Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto

Presidentti Sauli Niinistö vieraili Kemin Syväkankaan koulussa tänään. Vierailu liittyi lupaukseen, jonka Niinistö oli antanut koomikko Jope Ruonansuulle ennen tämän kuolemaa. Ruonansuu menehtyi kesällä 2020.

Niinistö ja Ruonansuu olivat keskustelleet yhteisestä vierailusta Syväkankaan koulussa. Ruonansuu kävi aikoinaan kyseistä koulua, ja häntä kiusattiin siellä. Eläessään hän puhui kiusaamattomuuden ja kiltteyden puolesta.

Lue myös: Jope Ruonansuu sai koskettavan hautakiven – Mari-leski kaipaa yhä miestään: Olimme toistemme enkelit

Niinistö kirjoitti vierailustaan Twitter-tilillään:

Hieno vierailu Kemin Syväkankaan koululla Jope Ruonansuun jalanjäljissä. Jälleen kerran näemme, että yhdessä olemme paljon vahvempia kuin yksinään. Emme kiusaa ja korota itseämme muita painamalla, vaan tuemme toinen toisiamme.

Koskettava puhe

Niinistö piti Syväkankaan koululaisille koskettavan puheen, jossa hän muistutti heitä kiltteyden tärkeydestä.

– On tehty paljon töitä sen eteen, että jokainen oppilas, lapsi, voisi tuntea myöskin olevansa onnellinen. Kannustan kovasti näyttämään esimerkkiä muillekin siinä. 
Tänä päivänä tietysti moni muukin asia askarruttaa. Olette runsaan kahden vuoden ajan kuulleet pandemiasta, koronasta. Kaikki me olemme oppineet sitä varomaan ja elämään sen kanssa. Sitten tästä kauniista päivästä huolimatta tunnemme huolta ilmastonmuutoksesta, ja puhumattakaan siitä, että Euroopassa käydään kovaa, julmaa sotaa. Kaikki nämä voivat painaa mieltämme – ja painavatkin.

Lue myös: Pippa Laukka ahdistui sodan edessä - ilmaisee arvostuksensa presidentti Niinistöä kohtaan: "Tämän kriisin myötä..."

– Kaiken sen ohella kannattaa kuitenkin muistaa, että yhdessä olemme vahvoja. Tukemalla toinen toisiamme viemme eteenpäin jokaisen asiaa ja olemista. Olen vakuuttunut siitä, että paremmat päivät siellä ulkona maailmalla myöskin koittavat. Me teemme täältä Suomesta käsin kaikkemme, jotta aisat lutviutuvat.

– Oikeastaan kaikella tällä haluan vielä kerran kiittää teitä kaikkia esimerkistä, jonka kullekin annatte. Ja toivottaa hyvää oppimista, ja ennen kaikkea kaveruutta, että ymmärrämme olevamme yhdessä paljon vahvempia kuin yksin. Autetaan niitäkin, joilla on vaikeaa pysyä yhteisessä menossa mukana. Se vahvistaa meitä itseämmekin. Se on kummallinen tunne, jos illalla painaessaan pään tyynyyn voi muistaa tehneensä jotain hyvää tänäänkin. Siinä tulee sitten kauniita unia. Haluan tällä kaikella todella toivottaa teille kaikille oikein onnellista oppimista ja tulevaisuutta. Kiitoksia.