fbq
Kotimaa
11.05.2022 11:38
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen, Seiskan toimitus
ilkka kanerva, elina kanerva
Kolmas hääpäivä koitti leskenä - Elina Kanerva julkaisi riipaisevan päivityksen Ilkka Kanervasta
Kotimaa
11.05.2022 11:38
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen, Seiskan toimitus

Kiirastorstaina menehtynyt kokoomuspoliitikko Ilkka ”Ike” Kanerva, 74, oli eduskunnan pitkäaikaisin kansanedustaja. Leskeksi jäänyt vaimo Elina Kanerva julkaisi pariskunnan kolmevuotishääpäivänä 11.5. koskettavan päivityksen yksityiselle Instagram-tililleen.

Lue myös: Ilkka Kanerva salasi sairautensa loppuun asti – kansanedustajan kuolema yllätti lähipiirin

Elina julkaisi hääparista kauniin yhteiskuvan, joka on otettu juuri vihkimisen jälkeen Turun Mikaelin kirkon alttarilla. Kuvassa vaaleankeltaiseen häämekkoon pukeutunut morsian pitelee kaunista hääkimppua. Sulhanen pitelee vihkiraamattua ja puvuntakin napinläpeä koristaa samanlainen valkoinen ruusu, joita löytyy myös morsiamen kukkakimpusta.

- Hyvää hääpäivää rakas. Iso ikävä, Elina kirjoittaa kuvan ohessa sydämen ja kyynelehtivän emojin kera.

Leskeksi tänä keväänä jääneelle Elinalle on tulvinut lohduttavia sanoja kaipuuseen. Moni kommentoija kehuu kaunista hääkuvaa ja toivottaa Elinalle voimia. Moni kommentoija jakaa myös virtuaalisia halauksia.

Elinan ja Ilkan hääjuhlaa vietettiin toukokuussa 2019. Paikalla oli lähisukulaisia ja lähimpiä ystäviä. Seiskan selvityksen mukaan pari avioitui kuitenkin jo 29. huhtikuuta. Pari teki avioehdon.

Lue myös: Ilkka Kanervan ja Elina Kiikon suhde kuin saippuaoopperasta - avioehto paljastaa yllättävän tiedon!

Ennen avioitumistaan Elina ja Ilkka pitivät yhtä 20 vuotta.

Elina Kanerva, Ilkka Kanerva
Elina ja Ike Kanerva olivat tuttu näky Linnan juhlissa. Usein Elina valittiin yhdeksi Linnan parhaiten pukeutuvista naisista. Kuva on vuodelta 2014.

Salasi sairautensa

Ilkan vakavasta sairastumisesta alkoi liikkua huhuja viime vuoden puolella. Ike itse selitti hoikistumistaan liikunnan lisääntymisellä. Eduskunnassa oli kuitenkin siellä täällä pantu merkille yleiskunnon yllättävä heikkeneminen.

Iken sairaus eteni loppuvaiheessa todella nopeasti, ja sen rajuus yllätti lähipiirin. Maaliskuussa tapahtui dramaattinen käänne, kun Ike ei enää kyennyt johtamaan puolustusvaliokunnan kokouksia. Koska valiokunnan puheenjohtajuus oli ollut hänelle tärkeää, lähimmät työkaverit huolestuivat toden teolla.

Kanerva itse salasi sairautensa loppuun saakka.Ilkka Kanerva vietti toiveidensa mukaan viimeiset hetket kotonaan. Voimiensa lopulta ehtyessä hän kuoli rauhallisesti Elina-vaimon pitäessä kädestä.

– En tiedä jos kaikki jo sanottiin, mitä matkalla tarvitaan. Yhä luottaa voit käsiin siunaaviin, kotiin sinua kannetaan. Ilkka Armas Mikael 28.1.48-14.4.22, Elina Kanerva kirjoitti Instagramissa.

Ikeltä jäi aikaisemmasta suhteesta kaksi aikuista tytärtä. Ikellä ja Elina-vaimolla ei ollut yhteisiä lapsia.

Lue myös: Presidentti Sauli Niinistöltä herkkä muistokirjoitus Ilkka Kanervasta: "Kiitos Sinulle, Ike"

Tilaa Seiskan uutiskirje! »