fbq
Kotimaa
28.01.2022 13:30
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: AOP
Risto Helin
Kirjapaljastus: Kampaaja Risto Helinin tiesi Ahtisaaren salaisesta rituaalista – se tapahtui juuri ennen Linnan juhlia
Kotimaa
28.01.2022 13:30
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: AOP

Meikkitaiteilija-kampaaja Risto Helinin postuumisti julkaistu elämäkerta, Tuula Niemisen kirjoittama Saksitanssi paljastaa herkullisia yksityiskohtia niin maailmanluokan tähdistä kuin suomalaisjulkkiksista.

Kansainvälistä uraa 1960-luvun puolivälistä saakka tehnyt Risto oli verkostoitumisen mestari, ja pian Suomeen palattuaan asiakaskuntaan kuului useita suomalaisjulkkiksia.

Martti Ahtisaari
Risto Helin kampasi presidenttiparin itsenäisyyspäivän juhliin. Kuvassa vasemmalla Marko Ahtisaari.

Rouva Ahtisaari oli Riston asiakas miehensä presidenttikauden ajan vuodesta 1994 vuoden 2000 maaliskuuhun. Mielihyvällä Risto muisti, että ensimmäisellä kerralla rouva soitti itse ja varasi ajan. Siitä alkoi parin yhteinen taival, kirjassa kerrotaan.

- Ahtisaarien kaudella Risto vietti useita itsenäisyyspäiviä Linnassa, joskin hän lähti pois ennen vastaanoton alkua. Hän viimeisteli rouvan ja myös presidentin hiukset. Rouvan ehostukseen Risto ei koskaan koskenut, se ei kuulunut hänelle. Hyväntuulinen Martti Ahtisaari nautti pienen viskin ennen kuin kättely alkoi.

Risto myi liikkeensä vuonna 2014, mutta jatkoi työskentelyä liikkeessä vielä jonkin aikaa. Lopulta terveyshuolet uuvuttivat, ja Risto kuoli 74-vuotiaana vuonna 2018.

Sitaatit ovat Risto Helinin elämäkerrasta Saksitanssi (Tuula Nieminen, Tammi).