fbq
Kotimaa
26.04.2022 00:05
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova, Timo Korhonen
martti suosalo, satu silvo
Kirja: Pikkuhousuissa keikistellyt Satu Silvo sai Martti Suosalon kiipeliin: "Kauhea stondishan siinä tuli"
Kotimaa
26.04.2022 00:05
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova, Timo Korhonen

Näyttelijä Martti Suosalosta, 59, julkaistiin tänään tiistaina (26.4.) elämäkerta. Johanna Venhon Martti Suosalon tähänastinen elämä -kirjassa (WSOY) Martti palaa muun muassa opiskeluaikoihinsa 1980-luvun alussa.

Katso videolta Seiskan viihdeuutiset:

Martti pääsi sisään Teatterikorkeakouluun kolmannella yrittämällä ja oli vakuuttunut siitä, että koulun tuolloisella rehtorilla, ohjaajalegenda Jouko Turkalla oli valinnassa näppinsä pelissä.

Lue myös: Uutisankkuri Tommy Fränti käsittelee suurta suruaan - "Otin susta vielä yhden kuvan"

Martti muistelee kirjassa Teatterikorkeakoulun opetusnäyttämöllä esitettyä Tuhat ja yksi yötä -näytelmää. Tuolloin parikymppinen Martti pääsi mukaan ylempien vuosikurssien opiskelijoiden näytelmään, vaikka oli vasta aloittanut opinnot.

- Kun tuli minun vuoroni tulla näyttämölle, toisen vuosikurssin tytöt Satu Silvo, Ritva Sorvali ja Katriina Honkanen olivat pienen pienissä pikkuhousuissaan näyttämön etualalla. He pyllistelivät edessämme viimeisen päälle treenattuine vartaloineen, Martti muistelee kirjassa.

Lue myös: Yllätysero?! Harri Moision naisystävä julkaisi kuvan mielitietystään - "Missä Harri?"

Martti muistelee, että poikien piti olla kontillaan patjoilla ja tytöt olivat rivissä heidän edessään. Näytelmän kohtauksessa poikien piti nousta polvilleen huutamaan repliikkinsä ja tuijottaa samalla tyttöjen takapuolia edessään.

- En tiedä, oliko Turkka sen suunnitellut etukäteen, mutta kauhea stondishan siinä kontillaan pyllistelijöitä katsellessa tuli. Ja ei kun ylös polvilleen. Olin noloudesta punaisena, mutta en ollut ainoa poika telttakeppeineni siinä rivistössä, Martti paljastaa.

- Mimmit kyllä tiesivät olevansa hemaisevia, ja kohtauksessa vielä liikuttiin viettelevästi ketkuttaen ja pyörittäen lantiota afrikkalaisen tanssin tahtiin, Martti muistelee.

Martin mukaan kyseinen näytelmä oli paras, jossa hän sai olla teatterikouluaikoinaan mukana.