fbq
Kotimaa
21.09.2022 10:00
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Svetla Liiso
Miss Afro Diaspora Finland
Kelly Kalonjin missikilpailu tekee odotetun paluun: tässä ovat Miss Afro Diaspora Finlandin finalistit!
Kotimaa
21.09.2022 10:00
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Svetla Liiso

Vuoden 2013 Miss Helsinki Kelly Kalonjin, 35, perustama missikilpailu jatkuu.

Kilpailu on suunnattu Suomessa asuville afrikkalaistaustaisille naisille. Kilpailun toinen perustajajäsen on Obi-West Utchaychukwu.

Miss Afro Diaspora Finlandin toisesta kaudesta kerrottiin kilpailun tiedotteessa näin.

Miss Afro Diaspora Finland pyrkii esittelemään afrikkalaista kauneutta Suomessa. Kauneuskilpailun tavoitteena on tarjota Suomessa syntyneille tai asuville nuorille afrikkalaisille naisille mahdollisuus tuoda esille heidän kauneutensa, kulttuurisen monimuotoisuuden sekä esittelemällä omia kykyjä ja luovuutta, tiedotteessa kerrotaan.

Kilpailun semifinaalikarsinnat järjestettiin elokuussa hotelli Helkassa. Jatkoon pääsi 14 kaunotarta. Kaikkia kisaajia yhdistää halu murtaa ennakkoasenteita. 

Lue myös: Mysteeriporho vihjaili pettämisestä! Näin Kelly Kalonji kommentoi ex-rakkaansa väitettä

Kaikille yhteiseksi tekijäksi paljastui ylpeyden tunne kantaa Miss Afro Diasporan Finland tittelin sekä tuoda näkyvyyttä kilpailuihin ja toimia roolimallina nuoremmalle sukupolvelle, tiedotteessa kerrotaan.

Kilpailun finaali järjestetään Helsingissä 3. joulukuuta.

Liput tulevat myyntiin pian, tiedotteessa luvataan.

Tässä ovat Miss Afro Diaspora Finland -kilpailun finalistit!

1. Awa Camara, 23, Espoo

Awa Camara

Awa opiskelee ja työskentelee tarjoilijana. Hänen perheeseensä kuuluvat hänen lisäkseen kolme isoveljeä. Perhe muutti Suomeen 15 vuotta sitten Gambiasta. Tuolloin kotimaahan jäivät Awan pikkusisarukset sekä äiti. Awa toivoo pääsevänsä avaamaan jonain päivänä gambialais-suomalaisen ravintolan.

Missikisaaja on osallistunut Idols-laulukilpailuun, mutta tuolloin taival päättyi koelauluihin.

2. Nanati Terfa, 20, Vantaa

Nanati Terfa

Nanati on kotoisin Etiopiasta. Hän opiskelee tällä hetkeltä kansainvälistä liiketaloutta sekä logistiikkaa ammattikorkeakoulussa. Missikisaaja kertoo olevansa ainutlaatuinen sekoitus paikkoja, joissa hän on ollut, ihmisiä, joita hän on tavannut sekä kokemuksia, joita hänellä on ollut. 

Nanatille ystävät ovat hyvin tärkeitä. Missikisaajaa ja ystäviä yhdistää esimerkiksi samanlainen huumorintaju.

3. Robeley Salminen, 20, Tampere

Robeley Salminen

Robeley on adoptoitu Etiopiasta. Hänen haaveensa on päästä opiskelemaan ulkomaille. Kuluneen vuoden aikana hän on keskittynyt itsensä kehittämiseen ja omaan henkiseen hyvinvointiinsa ja jaksamiseen.

Robeley on pelannut viitisen vuotta jalkapalloa.

4. Britney Ekhator, 39

Britney Ekhator

Britney on kotoisin Nigeriasta.  Missikisaaja työskentelee kampaajana ja myyntiedustajana. Hän kertoo rakastavansa elämää, perhettä ja luontoa. Britney osaa viittä kieltä. Lisäksi iloa elämään tuo valokuvaaminen ja kameran edessä oleminen.

5. Winfred Mbithe, 28

 Winfred Mbithe

Winfred on syntynyt ja kasvanut Keniassa. Hän arvostaa positiivisuutta ja yrittää ikuisesti ympäröidä itseään rauhallisella energialla. Kolmella sanalla Winfred kuvailee itseään kauniiksi, hyväsydämiseksi ja luovaksi naiseksi.

Fun facts: Minulla on toimittajan tutkinto ja ravintola-alan tutkinto sekä olen kilpaillut kahdessa eri kauneuskilpailussa ja voittanut yhden.

6. Rachel Otim, 20, Espoo

Rachel Otim

Rachel opiskelee liiketaloutta Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa.Rachel toivoo, että hänestä tulee hyvin menestynyt liikenainen. Hän syntynyt Suomessa ja hänen perheeseen kuuluu kaksi vanhempaa veljeä ja äiti. Vapaa-ajallaan Rachel tykkää matkustaa ja tutustua uusiin kulttuureihin. Hän vieraillut lähes 15 eri maassa tähän mennessä.

Fun Fact: Yksi unelmistani on tulla jonakin päivänä Ugandan parlamentin jäsen, koska haluan tehdä hyviä muutoksia kotimaassani.Olen myös todella päättäväinen. Kun haluan jotain, teen kovasti töitä sen eteen. Siksi opettelin itseni soittamaan kitaraa tyhjästä.

7. Zezibelle Foncha, 24

Zezibelle Foncha

Zezibelle on terveydenhuollon ammattilainen , joka myös pyörittää omaa hiusalan yritystä. Työn ohella hän rakastaa tanssimista , jonka ansiosta hän voi treenata, päästää irti ja pitää hauskaa.

Fun fact: Erittäin hauska fakta minusta on, että voin lausua kaikki 54 Afrikan maata ja niiden pääkaupungit.

8. Zakiya Joval, 27, Helsinki

Zakiya Joval

Zakiya on syntynyt New Yorkissa ja asunut hetken aikaa Amsterdamissa, mutta lapsuuden hän on viettänyt enimmäkseen Jämsässä. Zakiyan äiti on puoliksi kenialainen, puoliksi suomalainen ja hänen isänsä on kotoisin Surinamista. 

Suurimmaksi saavutuksekseen Zakiya nimeää tekemänsä elämäntapamuutoksen. Elämäntapamuutostaan hän on dokumentoinut sometileilleen. 

Missikisaaja kertoo rakastavansa käärmeitä yli kaiken, muttei kuitenkaan voisi ikinä omistaa sellaista itse.

9. Phemelo Saarinen, 20, Espoo

Phemelo Saarinen

Phemelo työskentelee iltapäivätoiminnan ohjaajana. Hän pitää lasten kanssa työskentelystä, koska lapset ovat niin rehellisiä ja hauskoja. Phemelo kertoo pitävänsä työstään. Suunnitelmissa on aloittaa pian opiskelut oppisopimuksella. Perheeseen kuuluu myös pikkuveli, jonka kanssa Phemelo on adoptoitu samaan perheeseen.

Missikisaaja kertoo pelkäävänsä lintuja. 

 

Meikkaajat: Julia ja Make Up School Maker 
Kbs beautysalo Raisa

Valokuvaaja 
Lara cooper 
Editoija Svetla liiso 

Korut glitter
Mekot dilla dress 
Omonofashion

Edit 21.9.2022: Juttua ja otsikkoa korjattu. Kilpailijat ovat finalisteja.