fbq
Kotimaa
10.09.2022 13:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto
Jethro Rostedt
Jätti kerrostalon maksamatta – Jethro Rostedt joutui lähtemään omasta firmastaan
Kotimaa
10.09.2022 13:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto

Turkulaisen kiinteistökeisari Jethro Rostedtin, 46, velkahelvetti näyttää syvenevän entisestään, kun Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi viime viikolla hänet ja entisen yrityksensä maksamaan lähes 1,4 miljoonan velat tuhtien viivästyskorkojen kera. Oikeudenkäyntikulujakin mätkäistiin päälle useita tuhansia euroja.

Sooloili itsekseen

Tuoreessa tuomiossa on kyse vyyhdistä, jossa Jethron perustama Ruutukasi Oy myi kerrostalon KM Capital Oy:lle. Tammikuussa 2019 solmittu kauppasumma oli 1 280 000 euroa.

Kaupanteon yhteydessä oli sovittu, että Ruutukasi ostaisi vuoden kuluttua kiinteistön takaisin 1 380 000 eurolla – eli satatonnia kalliimmalla. Tuoreista oikeusasiakirjoista käy ilmi, ettei Ruutukasin hallitus tiennyt tästä järjestelystä mitään.

Rahoja ei ole kuulunut tähän päivään mennessä. Ei, vaikka Jethro ilmoittautui tammikuussa 2021 itse lunastamaan kerrostalon takaisin sovitulla summalla.

Niinpä KM Capitalin oli lopulta käännyttävä käräjäoikeuden puoleen.

Lue lisää: Jethro Rostedtin syöksykierre syvenee: 6 miljoonan velkahelvetti

Kiinteistökeisariksi aikoinaan noussut Jethro Rosedt, 46, on nyt korviaan myöten veloissa. Ulosotossa on llähes viisi miljoonaa euroa, ja käräjäoikeus on lätkäissyt turkulaisveijarille lisää maksettavaa.
Kiinteistökeisariksi aikoinaan noussut Jethro Rosedt, 46, on nyt korviaan myöten veloissa. Ulosotossa on llähes viisi miljoonaa euroa, ja käräjäoikeus on lätkäissyt turkulaisveijarille lisää maksettavaa.

Jeti sai lähteä firmastaan

Kun Seiska kirjoitti vyyhdistä vuosi sitten, reportteri kiinnitti jo tuolloin huomionsa siihen, ettei Jethron nimeä löytynyt enää perustamansa Ruutukasin firman tiedoista.

– Juu, se on myyty. Luovuin siitä joskus viime vuoden kesäkuussa. Sitä katsos ostetaan ja myydään kaikennäköistä, Jethro hekotteli tuolloin Seiskalle.

Lue myös: Miljoonavelat veivät Jethro Rostedtin yöunet: Kaikki ongelmat kaatuivat päälle samanaikaisesti

Totuus lienee toinen. Seiskan saamien tietojen mukaan Jeti joutui lähtemään omasta firmastaan sen hallituksen saatua selville, että Jeti oli kaikessa hiljaisuudessa mennyt yksin sopimaan 1,38 miljoonan takaisinmaksusta KM Capitalin kanssa.

Käräjäoikeudessa todettiin menettelystä suoria sanoja.

Lain mukaan Ruutukasin varmaankin pitää huolehtia takaisinostosta, jos Rostedt ei sitä tee. (Yhtiön hallituksen jäsenen) mukaan Rostedtin menettely on yhtiötä ja yhtiön osakkeenomistajia kohtaan törkeää, että hän tekee tällaisia sopimuksia yhtiön taustalla, lukee tuoreessa tuomiossa.