fbq
Kotimaa
07.09.2022 19:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus
Jaajo Linnonmaa
Jaajo Linnonmaa kiisti Diili-riidan - Instagram-päivitys astui nyt outoon valoon: yksi kuva paljastaa kaiken
Kotimaa
07.09.2022 19:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus

Seiska uutisoi jo kesällä 2021 Jaajo Linnonmaan ja Diili-voittaja Sointu Borgin jäätävistä rahariidoista.

Tuolloin Sointu oli ollut Jaajolla töissä vajaat pari kuukautta.

– Jaajon ja Soinnun välit ovat täysin tulehtuneet. Soinnun työnkuvan epäselvyydet sekä vakavat erimielisyydet rahasta ja toimintatavoista ovat vieneet heidät eri poluille, Seiska uutisoi tuolloin.

Kiisti riidat

Lue myös: Uutuuskirja: Sointu Borgille valkeni karu totuus Jaajon lupaamasta työstä: Töitä palkatta ja ilman työsopimusta

Jaajo itse kommentoi uutista Seiskalle kiistämällä riidat.

- Kaikilla on rajattu määrä aikaa, eikä Sointua voi monistaa. Homma on jiirissä, Jaajo vakuutteli Seiskalle heinäkuussa 2021.

Kun Seiska julkaisi lehtijutun, Jaajo aloitti oman viestintäoperaationsa.

Suosikkijuontaja julkaisi Instagramissa hänestä ja Soinnusta yhteiskuvan, jossa hän väitti välien Sointuun olevan kunnossa.

- Harvemmin jaksan ottaa juoruihin tai klikkiuutisiin kantaa, mutta uutinen minun ja Soinnun riidasta on ihan potaskaa, Jaajo kirjoitti Instagram-tilillään tuolloin.

- Totuus on kuitenkin se, että meillä on kaikki hyvin ja oon ollut supertyytyväinen Soinnun valintaan, Jaajo hehkutti.

Pitkän viestinsä päätteeksi Jaajo antoi myös elämänohjeen.

- Vinkki: Kannattaa keskittyä omaan tekemiseen mieluummin kuin muiden hiekoittamiseen. Silloin voi itsekin saada asioita aikaiseksi, suosikkijuontaja kirjoitti.

Maisakin otti kantaa

Myös kohujulkkis Maisa Torppa innostui kommentoimaan Jaajon postausta.

- Welcome to my life, Maisa aloitti.

- Mulle kun ei viitsitä edes utelutekstaria enää laittaa, koska tietävät, että saan kumottua hetkessä nää hyvin myyvät skuupit, Maisa tilitti Jaajon Instagramissa.

Seiska on uutisoinut Maisan elämän mollivoittoisistakin käänteistä, kuten Nurmijärven puukkokohusta. Tällä hetkellä juttu on syyteharkinnassa. Poliisi epäilee Maisaa rikoksista, joiden nimikkeinä ovat muun muassa laiton uhkaus ja vahingonteko. Epäiltyjen tekojen kohteena on ollut lapsi.

Sointu pelkäsi ja suojeli

Lue myös: Yhtäkkinen hiljaisuus! Jaajon ja Sointu Borgin sometoiminta kertoo paljon kaksikon nykyväleistä

Jaajon heinäkuinen somejulkaisu keräsi peräti 23 557 tykkäystä ja se sai yli sata kommenttia.

Sointu Borgin paljastaessa Diili-kulissit Jaajon Instagram-päivitys astuu hieman erikoiseen valoon, sillä Seiskan juttu piti tuolloin todellakin paikkansa.

Sointu Borg
Sointu Borg kannatteli pitkään Diili-kulisseja, sillä pelkäsi totuuden vahingoittavan ympärillään olevia ihmisiä.

Sointu kertoo tuoreessa kirjassaan Röyhkeästi rohkea – Kuinka haistattaa asialliset vitut?, miksi hän itse ajautui valheiden verkkoon.

En halunnut avata asioiden todellista laitaa kenellekään Diili-voittoni jälkeen, mediasta puhumattakaan. Pelkäsin kuollakseni polttavani siltoja ja halusin suojella henkilöbrändejä ympärilläni.

Kukaan ei välttämättä olisi edes uskonut minua, parempi siis oli vain yrittää leikkiä mukana. Todellisuudessa pelkäsin ihmisten reaktioita. Halusin suojautua arvostelulta.

Jaajo selitteli jälleen

Jaajo itse on kommentoinut Soinnun paljastuksia Instagramissa ja samalla myöntää ainakin epäsuorasti Soinnun väitteet todeksi.

Suosikkijuontaja perustelee muun muassa työsopimuksen laiminlyöntiä julkisuuden pelolla.

- Ohjelman kuvausten ja finaalilähetyksen tv-esityksen välillä oli puolen vuoden pätkä, jolloin emme voineet Soinnun kanssa edes tavata kasvotusten, ettei kilpailun voittaja paljastuisi ennenaikaisesti, Jaajo selittää tuoreessa Instagram-päivityksessä.

Viestissään Jaajo vakuuttaa, että uuden Diili-kauden kohdalla tilanne on nyt toinen.

- Olemme jo tuotantosopimuksessa ilmoittaneet tulevan pestin palkan ja käyneet läpi alkavan työsuhteen yksityiskohdat osallistujien kanssa, jotta kaikki tietävät koko prosessin ajan missä mennään, Jaajo vakuuttaa.

Uuden Diili-kauden kuvaukset alkoivat syyskuun ensimmäisellä viikolla.