fbq
Kotimaa
19.01.2015 10:49
Teksti: Heli Karonen|Kuvat: Seiskan toimitus
Isyydestä nauttiva Harri Olli: Vaipat vaihtuvat näppärästi!
Isyydestä nauttiva Harri Olli: Vaipat vaihtuvat näppärästi!
Kotimaa
19.01.2015 10:49
Teksti: Heli Karonen|Kuvat: Seiskan toimitus

Mäkeen palannut Harri Olli, 30, ja hänen Tiia-vaimonsa poikavauva on vasta muutaman kuukauden ikäinen. Harri on selvinnyt isyyden tuomista haasteista mielestään erittäin hyvin.

– Elämä on toki muuttunut todella paljon lapsen myötä. Eelis-poika on hymyileväinen ja iloinen. Hän on myös erittäin rauhallinen. Poika nukkuu ja syö hyvin. Me vanhemmatkin olemme saaneet ainakin toistaiseksi nukkua yöt, Harri kertoo Seiskalle.

– Vaipat vaihtuvat jo todella näppärästi. Ei se lapsen hoitaminen mitään rakettitiedettä ole. Tietysti vastuu on suuri, mutta emme ota Tiian kanssa mitään älytöntä stressiä. Maalaisjärki auttaa jo monessa asiassa, Harri sanoo.

Harri osallistuu ahkerasti Eelis-pojan hoitamiseen ja kotiaskareisiin.

Tipaton jäi päälle

Harri nauttii arjestaan, johon perheen lisäksi kuuluu erittäin vahvasti mäkihyppy.

– Treenaamisen ja perhe-elämän yhdistäminen vaatii tietysti suunnittelua. Tiia on kuitenkin ollut tukenani ja ymmärtää päivittäiset treenit sekä pidemmät treenileirit, Harri sanoo.

Kohu-urheilijan maine on karissut Harrin harteilta. Kosteat baari-illat ovat hänen kohdallaan historiaa.

– Alun perin sponsorini vaati nollatoleranssia alkoholin suhteen. Se tipaton jäi sitten päälle. Vastaavaa vaatimusta ei tällä hetkellä ole, mutta olen itse päättänyt elää ilman viinaa. Näin on parempi. Ei minulla ole mitään intoa tai mielenkiintoa, saati edes aikaa notkua baareissa, Harri sanoo.

Henki vaarassa

Mäkihyppääjä täytti 30 vuotta 15. tammikuuta. Hän on myös kiitollinen, että ylipäätään hyppää edelleen. Hengenvaarallinen moniniveltulehdus vei Harrin voimat, ja hänet leikattiin peräti kaksi kertaa viime vuonna.

– Tilanne oli todella paha. Lääkärit epäilivät, että en enää hyppäisi. Kuntoutuminen vei oman aikansa, mutta nyt terveydentila on hyvä! Tähtäin on Ruotsin Falunissa helmi-maaliskuussa järjestettävissä MM-kisoissa, Harri kertoo.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »