fbq
Kotimaa
06.01.2023 13:30
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Matti Matikainen, Instagram
Ina Mikkola

Ina Mikkola teki havainnon Yhdysvalloissa: Tästä asiasta Suomi tunnetaan maailmalla - arvaatko vastauksen?

Kotimaa
06.01.2023 13:30
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Matti Matikainen, Instagram

Toimittaja Ina Mikkola viettää aikaansa parhaillaan Yhdysvalloissa.

Tällä hetkellä Ina majailee Los Angelesissa Kaliforniassa.

Hän on kysellyt Yhdyvalloissa matkustellessaan, mitä amerikkalaiset kysyvät suomalaiselta. Yleisin kysymys on Inan mielestä ilmeinen. Häneltä kysytään tietysti, mistä hän on kotoisin. Toimittaja kertoo ihmisten arvaavan hänen kotimaakseen Venäjän, Ruotsin tai Saksan.

- Vaikka olisi jo kerran sanonut olevansa Suomesta, saattaa amerikkalainen muistaa sinun olevan Norjasta, Ruotsista tai Tanskasta, hän kertoo Instagram-päivityksessään.

Pääministeri tiedetään

Myös Inan englanninkielen taito on lyönyt amerikkalaiset ällikällä. Moni näet on ollut hänen mukaansa hämmentynyt kuullessaan, että meillä on Suomessa oma kieli. 

- Osa ei tiedä missä Suomi on, joten kysyy jotain siitä. Osa luulee, että Suomi on osa Venäjää. Osa luulee jopa, että se on jokin paikka Amerikassa. Moni kuitenkin tietävää sen olevan joku maa Euroopassa. Mutta täytyy sanoa, että kaksi asiaa ovat merkittävästi muuttaneet Suomen tunnettavuutta, nimittäin Natoon liittyminen ja pääministerimme Sanna Marin.

Toimittaja on saanut kerrassaan ihastelevia reaktioita pääministeristämme ja hänen herättämästä maailmanlaajuisesta keskustelusta. Uutiset ovat liittyneet pääministerin bilekohuun.

Lue myös: Ina Mikkolalta kannanotto Sanna Marinin bilekohuun? "Suosittelen kaikille"

Lue myös: Viikon Kääk-juorut: Ina Mikkola yllättyi juoksulenkillä – paljastaa suunnitelmansa Los Angelesiin

Parannettavaa on

Ina on havainnut, että Suomi on maailmalla tunnetumpi kuin koskaan. Parannettavaakin kuitenkin olisi, koska Inasta esimerkiksi suomalaisia innovaatioita pitäisi entistä näkyvämmin nostaa esiin.

- Suomalainen nöyristely ei ole koskaan ollut hyväksi Suomen tunnettavuuden kannalta. Suomalaiset hyötyisivät paljon amerikkalaisesta asenteesta tämän suhteen! hän täräyttää.