fbq
Kotimaa
16.06.2022 15:49
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
SARA SIEPPI, PYRY SOIRI
IS: Sara Sieppi seurustelee Huuhkajien Pyry Soirin kanssa - tällainen on Saran uusi kulta
Kotimaa
16.06.2022 15:49
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Ex-missi, somevaikuttaja Sara Sieppi, 31,vahvisti tänään torstaina Ilta-Sanomille seurustelevansa jalkapalloilija Pyry Soirin, 27, kanssa. Sara kertoi lehdessä olleensa yhdessä Pyryn kanssa jo pidemmän aikaa. 

Myös Seiska on ollut aiheen päällä jo useamman viikon ajan. 

Juuret Afrikassa

Pyry Soiri
Pyry Soiri debytoi maajoukkueessa vuonna 2017 ja hän oli myös osa Huuhkajien vuoden 2021 EM-kilpailuissa pelannutta historiallista kokoonpanoa.

Sara on iskenyt silmänsä 183-senttiseen urheilulliseen maailmanmatkaajaan. Pyry Henri Hidipo Soiri on suomalais-namibialainen. Hänen äitinsä on tunnettu yhteiskuntatieteilijä Iina Soiri ja isänsä namibialainen. Pyryn isän antama kolmas nimi Hidipo tarkoittaa suomeksi ”en koskaan jätä sinua”. Nimessä on hitunen komiikkaa, sillä äiti kasvatti Suomessa syntyneen Pyryn yksin. Isä katosi maisemista kun poika oli pieni.

Pyry muutti äitinsä työn takia Mosambikiin viisivuotiaana. Alakoulua hän kävi Namibiassa ja sieltä matka jatkui vuosiksi Tansaniaan.

Kesät Pyry vietti Suomessa. Lukion hän kävi Kouvolan Myllykoskella äitinsä suvun maisemissa.

- Mummoni asui silloin yksin eikä ollut ihan maailman parhaassa kunnossa, joten muutimme hänen luokseen. Äitini oli usein töissä Helsingissä, joten pidin mummostani ja pikkuveljestäni huolta, Pyry on taustoittanut HJK:lle.

Lue myös: Sara Siepin ökyilyn taustat selvisivät: Tämän vuoksi Sara voi huoletta nauttia etelässä katkarapuja – veret seisauttava rahasampo

Ammattilaispelaaja

Pyry pelasi palloa lapsuudessaan Moputon ja Dar-es-Salaamin suurkaupunkien asuinalueiden kaduilla. Sittemmin poika pelasi tiensä Suomen mittakaavassa huipulle. Pyry solmi ensimmäisen ammattilaissopimuksensa 17-vuotiaana.

Laitahyökkän paikkaa pelaava Pyry on tullut tutuksi Suomen maajoukkueesta. Hän liittyi HJK:n riveihin kaudeksi 2022.

Monien Veikkausliiga-otteluiden jälkeen Myllykosken Pallossa ja Vaasan Palloseurassakin pelannut Pyry muutti vuonna 2017 Valko-Venäjälle. Hänet kiinnitettiin pääsarjaa pelanneeseen Shakhtar Soligorskiin. Ennen Huuhkajia Pyry on pelannut myös Itävallan Admira Wackerissa sekä Tanskan Esbjergissä. Pyry on kertonut haaveilevansa pelaamisesta Englannin valioliigassa Chelsean joukkueessa.

Lue myös: Välit taas kunnossa! Sara Sieppi ja Sabina Särkkä matkustivat yhdessä luksuslomalle

Perhe kaukana

Pyry on kertonut HJK:n haastattelussa asuvansa yksin Helsingin kantakaupungissa. Hän kuvailee itseluottamuksensa olevan hyvä. Pyry kertoo olevansa positiivinen ja sosiaalinen ihminen.

Pelipäivinä Pyry kuuntelee kanadalaisen Draken musiikkia. Palloilijan lempi-tv-sarjoja ovat The Wire, Sopranos, Entourage ja Game of Thrones. Vapaa-ajalla ystävät ja oma aika ovat tärkeitä. Pyryllä on hyvät välit Etelä-Afrikassa asuviin äitiinsä ja veljeensä.

- Hengailen kavereideni kanssa, tykkään ottaa iisisti ja käydä kahvilla. Viihdyn hyvin myös yksin kotona. Käytän paljon aikaa yhteydenpitoon perheeni kanssa, koska he asuvat kaukana, Pyry totesi HJK:n haastattelussa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »