fbq
Kotimaa
31.03.2022 07:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto
Markku Aro
Harvinainen sairaus puhkesi – Markku Aro tilittää: Kärsin kipuhelvetistä
Kotimaa
31.03.2022 07:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto

Vuosikymmenet kotimaisen iskelmätaivaan rakastettuna tulkkina laulaneen Markku Aron, 72, terveys on puhuttanut faneja alkuvuodesta. Huhut alkoivat liikkua sen jälkeen, kun laulajan Facebook-fanisivuilla kerrottiin tämän terveyshuolista.

Lääkäri oli erittäin toiveikas. Uudet lääkkeet tehoavat ja suurella varmuudella keikkailu jatkuu (…) Kyse ei ole hengenvaarallisesta tilanteesta, mutta tutkimuksia tarvitaan oikean hoidon löytymiseksi, pysäyttävässä päivityksessä muotoiltiin.

Julkaisu kirvoitti nopeasti yli sata kommenttia Markun huolestuneilta faneilta. Kollektiivinen kysymys kuului: mikä kumma Nokian kuuluisalla kultakurkulla oikein mahtoi olla?

Lue myös: Laulajalegenda Markku Aro lataa suorat sanat Ylen musiikkilinjasta: Aikuisetkin maksavat Yle-veroa!

Helvetilliset säryt

Seiskan viime viikolla tavoittama Markku kertoo, että hänellä epäillään lihasreumaa.

– Todennäköisesti jotain muutakin reumaa. Sairaalareissut ovat siis vasta edessäpäin. Jo pelkkä lihasreuma on pirullinen tauti, se on tosi kivulias, Markku huokaa.

Lue myös: Iskelmälegenda Markku Aro vaarallisista keikkareissuista: Iso naarashirvi oli tulla syliin!

Salakavala sairaus alkoi piinata jo ennen joulua. Kivuliaat oireet hiipivät pikkuhiljaa elämään.

– Kipukohtaus tulee vähitellen niin, että ensin lihaksista häviävät voimat kokonaan. Sitten alkaa särky, ja se vaihtaa koko ajan paikkaa: ensin se menee käsiin, sitten polviin, olkapäihin, reisiin… Lopulta jäseniä särkee niin, etten öisin pysty nukkumaan.

Nokialaislähtöisen Markku Aron, 72, elämä mullistui ennen joulua, kun helvetilliset säryt alkoivat piinata. Hänellä epäillään polymyalgia rheumaticaa eli lihasreumaa.
Nokialaislähtöisen Markku Aron, 72, elämä mullistui ennen joulua, kun helvetilliset säryt alkoivat piinata. Hänellä epäillään polymyalgia rheumaticaa eli lihasreumaa.

Harvinainen sairaus

Markulla epäilty polymyalgia rheumatica eli kansankielellä lihasreuma on verrattain harvinainen sairaus, jonka yleisin alkamisikä on 70 vuotta. Terveyskirjaston mukaan sairauden syytä ei tiedetä, mutta yli 60-vuotiaista siihen sairastuu vuosittain vain 5–10 henkilöä kymmenestä tuhannesta.

Lue myös: Markku Aro aloitti laulamisen yli 50 vuotta sitten: ”Urani on ollut kuin räsymatto!”

Lue lisää Markun sairauskokemuksesta torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!