fbq
Kotimaa
13.01.2022 20:01
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova, Instagram
Robin Packalen
Frontside Ollien julkaisusta 10 vuotta - Robin paljastaa karun totuuden kulisseista
Kotimaa
13.01.2022 20:01
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova, Instagram

Poppari Robin Packalen, 23, nousi julkisuuteen kymmenen vuotta sitten Frontside Ollie -kappaleellaan. Biisi kertoo skeittitempusta, ihastumisesta ja ihastumisen vaikutuksesta kaverisuhteisiin.

Debyyttisingle sinkautti tuolloin 13-vuotiaan Robinin kerralla menestykseen. Musiikkivideostakin tuli viraalihitti, jota on katsottu YouTubessa nyt yli 19 miljoonaa kertaa.

Vuonna 2012 Frontside Ollie sijoittui ensimmäiseksi Suomen virallisella latauslistalla, ja se palkittiin Emma-gaalassa vuoden biisinä.

Kappaleen on sanoittanut Sana Mustonen, ja taustajoukoista löytyivät muun muassa Maki Kolehmainen ja Jimi Constantine.

Robin muisteli ensisinglensä julkaisua Instagramissa torstaina (13.1.). Hän kertoo kappaleen muuttaneen elämänsä totaalisesti.

Laulaja muistuttaa olleensa vain lapsi, joka oli innostunut radiosta kuulemastaan musiikista ja artisteista. Hänellä oli kova hinku alalle.

- Vaikka minulla ei ollut hajuakaan siitä, miten menestys saavutetaan, vaelsin huoneessani peilin edessä leikkien, että esiinnyn tuhatpäiselle yleisölle, Robin muistelee.

Hän toisteli mielessään äitinsä neuvoa. Äiti oli kehottanut poikaansa olemaan oma itsensä.

- En halunnut tehdä rakkauslaulua, koska se ei olisi ollut minua. Olin vasta 13-vuotias enkä tiennyt niistä asioista vielä, joten päätin sen sijaan tehdä kappaleen skeittaamisesta. En tiedä miksi, koska en ollut edes hyvä skeittaamaan.

Kappaleen menestys yllätti turkulaisen koulupojan täysin, ja musahommat käynnistyivät toden teolla.

- Kukaan ei olisi voinut aavistaa, miten se räjähti kuten räjähti, Robin kirjoittaa.

Poptähteys jännitti poikaa.

- Itkin päiväkausia huoneessani, koska olin niin peloissani. Mutta samaan aikaan itkin innostuksesta, koska kaiken piti todellakin mennä näin, nykyinen tähti summaa.

Robin joutui kasvamaan artistiutensa myötä nopeammin aikuiseksi kuin muut ikätoverinsa. Unohtumaton mullistus johti hänet kuitenkin elämään unelmaansa.

- Kymmenen vuotta myöhemmin olen yhä täällä ja teen työkseni sitä, mitä rakastan eniten. Olen edelleen innoissani musiikista.

Neljällä Emmalla palkittu Robin on julkaissut kuusi albumia ja kokoelmalevyn. Hän tähditti Vain elämää -ohjelmaa vuonna 2017. Vuonna 2019 Robin vaihtoi laulukielensä suomesta englantiin.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »