fbq
Kotimaa
08.07.2022 09:53
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto
Pirita Niemenmaa
Erikoinen käänne Seinäjoella: Hallitseva tangokuningatar Pirita Niemenmaa ei pääse kruunaamaan uutta kuninkaallista - "Olen harmissani"
Kotimaa
08.07.2022 09:53
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto

Hallitseva, vuoden 2019 tangokuningatar Pirita Niemenmaa on joutunut ikävän sekaannuksen keskelle.

Pirita, 37, sanoo odottaneensa kuin kuuta nousevaa sitä, että pääsee vihdoinkin, kahden koronavuoden aiheuttaman pakkotauon jälkeen luovuttamaan tangokruununsa seuraajalleen. Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailun finaali on lauantaina (9.7.).

Mutta näin ei käykään. Seinäjoki Areenan finaalilavalla ei nähdä Piritaa lainkaan. Yllättävä käänne on harvinainen, joskaan ei ainutkertainen Tangomarkkinoiden historiassa.

 

”Olen aika harmissani”

Pirita toteaa Seiskalle olevansa varsin harmistunut.

– Tangokuningattaren kruunun eteenpäin antaminen olisi ollut minulle tärkeä konkreettinen teko, kuin piste i:n päälle, Pirita kuvailee.

– Kuningatarkauteni on ollut niin poikkeuksellinen muutenkin, että olisin halunnut päättää sen olemalla läsnä, kun seuraajani vihdoinkin saa kruunun.

On sangen harvinaista, ettei hallitseva tangokuninkaallinen ole finaalissa paikalla onnittelemassa seuraajaansa.

Lue myös: Unelmien talon Mika-rakkaansa kanssa ostanut tangokuningatar Pirita Niemenmaa: Häät saavat odottaa

Pirita on toisella puolella Suomea

Syynä Piritan ikävään tilanteeseen on aikataulu. Seinäjokelainen tangotähti on tangofinaalin aikaan lauantaina 9.7. keikalla toisella puolella Suomea, Etelä-Karjalan Savitaipaleella Säänjärven lavalla.

– Tässä on ollut aikatauluissa ilmeisesti sekaannuksia eikä tuota keikka enää ehditty perumaan. Savitaipale on sen verran kaukanakin, etten ennätä sieltä millään Seinäjoelle ja takaisin, Pirita harmittelee.

Pirita tekee tanssikeikkaa Jarkko Yli-Sikkilän & Soiva-orkesterin kanssa.

Lue myösUusi työ! Pirita Niemenmaa siirtyi ruokakaupan kassalle – tangokuningatar paljastaa Seiskalle musiikkiuransa tilanteen

Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus
Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus ovat vuoden 2019 tangokuninkaalliset.

Kuka sitten kruunaa uuden kuningattaren?

Mutta kuka sitten kruunaa uuden, vuoden 2022 tangokuningattaren? Varmaa tietoa ei ole annettu.

Tangokuningas Johannes Vatjus vahvistaa Seiskalle, että hän on joka tapauksessa finaalissa paikalla. Johanneskaan ei vielä tiedä, kenen kanssa hän tangokruunuja lauantaina jakaa.