fbq
Kotimaa
30.10.2022 13:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto ja Kristiina Salmen
Antti Luusuaniemi
Antti Luusuaniemi on huolissaan internetin vaaroista: Lapsen puhelimessa ei nettiä
Kotimaa
30.10.2022 13:00
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto ja Kristiina Salmen

Näyttelijänä, radiojuontajana ja käsikirjoittajana kunnostautunut sekä Nelosen kotimaisen elokuvan päällikkönä työskentelevä Antti Luusuaniemi, 43, on todellinen median monityöläinen. Tärkein titteli on kuitenkin isyys.

Parhaimmiksi isyyden hetkikseen Antti mainitsee arkiset tilanteet: kun koko viisihenkinen perhe saa olla yhdessä ilman kummempia suunnitelmia.

– Ei tarvitse olla ihmeellistä matkustelua tai hauskanpitoa Linnanmäellä, vaan vaikkapa yhteinen automatka, jolla ehtii vähän pidempään juttelemaan ja kuuntelemaan lasten asioita, Antti sanoo Seiskalle.

– Isyydessä kaikkein haastavinta on löytää lapsille aikaa kaiken kiireen keskellä. Jään usein kiinni siitä, että vastaan ”odota hetki”. Se tuntuu pahalta. Tärkeitä ovat hetket, joina voi oikeasti olla läsnä ja kuunnella.

Lue myös: ”Isänä täytyy hyväksyä…” - Näyttelijä Antti Luusuaniemi kipuilee lasten kasvamista

Häät
Antti nähdään parhaillaan valkokankailla Häät ennen hautajaisia -elokuvassa Iina Kuustosen ja Jukka Puotilan kanssa.

Internetin vaarat

Monien muiden vanhempien tavoin myös Antti ja hänen unkarilaisvaimonsa Lili Zoe Ermezei, 34, yrittävät suojella jälkipolveaan netin ja somen vaaroilta.

Lue myös: Antti Luusuaniemi jäätyi täysin tavattuaan Robert De Niron – Hollywood-legenda löi yhdellä eleellä luun kurkkuun: ”En unohda sitä koskaan”

– Se on ajankohtaista varsinkin yhdeksänvuotiaalle tyttärelleni. Puhelin täytyy tietysti olla, jotta voi olla yhteyksissä ja koordinoida menoja. Hänen kohdallaan asia on ratkaistu niin, ettei puhelimessa ole nettiä.

– Vanhemmalla tyttärelläni on tietysti täysi pääsy internetiin. Onhan se tosi erilaista kuin oma nuoruus. Ei minulla ollut 16-vuotiaana kaikki yhden painalluksen päässä, Antti vertaa.

– Siinä on hyvät ja huonot puolensa. Huonoja puolia ei voi estää, mutta ainakin niistä voi puhua, jos lapsella on tarve.

Tilaa Seiska tästä!

Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.

Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.

Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »