Suostumukseen perustuva seksinukkebordelli on kohta todellisuutta!

Hotnow | 02.12.2018 22:27

Seksinukkebordellit ovat rantautuneet jo Suomeenkin. Nukkeja koskevat lait ovat hyvin erilaiset kuin ihmisten harjoittamassa prostituutiossa. Se, miten tekoälyn kanssa harrastettava seksi vaikuttaa suostumuksen käsitteeseen, on kuitenkin vielä täysin avoin kysymys. Kaliforniassa toimiva hengellinen ryhmä, UNICULT, haastaa ihmiset miettimään, voiko robotti antaa suostumuksensa seksiin.

Lokakuussa UNICULT:in johtaja Unicole Unicron käynnisti IndieGoGo-kampanjan, jossa hän keräsi varoja avatakseen "maailman ensimmäisen suostumukseen perustuvan robottibordellin". Vaikka itse kampanja on sittemmin päättynyt (se onnistui keräämään vain prosentin tavoitesummasta), ei unelma Eve’s Robot Dreams-bordellista ole kuollut. UNICULT on ilmoittanut avaavansa bordellin ovet lähitulevaisuudessa Hollywoodissa.

Jumalallinen naiseus

Yksi UNICULT:in ideologian ajatuksista on, että "jumalallinen naiseus" voisi johtaa "matriarkaalisen muutoksen aikaansaamiseen yksilöissä ja teollisuudessa". Heidän mielestään tällaisen ajattelun tulisi olla johtavassa asemassa myös tekoälyn kehittämisessä. Eve’s Robot Dreams-bordellissa asiakkaiden täytyisikin kysyä nukeilta lupaa ennen seksin harrastamista. Vaikka yleinen otaksuma on, että vain tietoinen ja tunteva olento voi antaa suostumuksen, UNICULT:in mukaan on vaarallista tuudittautua ajatukseen, etteivätkö robotit kuuluisi tulevaisuudessa tähän ryhmään.

– Kaikki olentoja, mukaan lukien niin lihaa ja verta olevia ihmisiä kuin lateksista valmistettuja nukkeja, tulisi kohdella kunnioituksella, Unicron muistuttaa.

Ansaitse keskustelupisteitä

Eve’s Robot Dreams -bordellin asiakkaat voivat osoittaa kunnioituksensa seksinukkea kohtaan esimerkiksi ansaitsemalla "keskustelupisteitä". Tällöin asiakkaan on käytettävä nuken kanssa jutusteluun 30 minuuttia, jonka aikana nukkea ei saa käpälöidä. Nukkeja väkivaltaisesti kohtelevia asiakkaita käsketään poistumaan. UNICULT-johtaja myöntää, ettei kyseessä ole täydellinen järjestelmä suostumuksen takaamiseksi, sillä periaatteessa nuket suostuvat seksiin joka kerta, kunhan asiakas on valmis käyttämään siihen tarpeeksi aikaa. Unicronin mukaan se on kuitenkin tämän hetkisistä "paras vaihtoehto". Hän uskoo myös, että bordellilla olisi myönteinen vaikutus siihen, miten asiakkaat kohtelevat mahdollisia ihmiskumppaneitaan.

Lähde: New York Post

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!