Hotnow

Sukupuolitaudin voi saada ilman seksiäkin - varo näitä vaaranpaikkoja!

11.05.2017 18:45

Vaikka se on harvinaista, sukupuolitaudin voi saada myös olematta seksuaalisesti aktiivinen. Kaikki tietävät esimerkiksi käytettyjen neulojen olevan vaarallisia, mutta on myös monia arkisia tilanteita, joissa sukupuolitaudit voivat levitä.

1. Huulirasvan käyttö

Herpes-virusta on kahta tyyppiä, HSV-1 ja HSV-2. HSV-1 aiheuttaa infektion yleensä kasvoissa, ja se tunnetaankin tuttavallisemmin huuliherpeksenä. Molemmat virustyypit voivat tarttua suorassa kosketuksessa, joten näin voi tapahtua myös huulirasvan kautta.

Vaikka riski ei ole kovin suuri, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, keneltä huulirasvaa lainaa - tai mikä parempi, käyttää ainoastaan omaa huulirasvaa.

2. Parta

Parta saattaa olla seksikäs, mutta se on myös erinomainen kasvualusta bakteereille. Parrassa voi piillä esimerkiksi sieni-infektio tai herpes. Parran kautta voi välittyä jopa satiaisia. Parran hygieniasta huolehtiminen onkin erittäin tärkeää.

3. Bikinivahaus

Ikään kuin bikinivahaus ei olisi itsessään riittävää kidutusta, piilee kosmetologin vastaanotolla myös sukupuolitauttartuntojen vaara. Epäpätevät kosmetologit saattavat käyttää vahan levittämiseen välineitä, jotka eivät ole steriilejä. Jos vahaa levitetään käytetyllä lastalla intiimialueille, on tartunnan riski olemassa.

Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että häpykarvojen poistaminen voi helpottaa virusten tai bakteerien pääsyä kehoon.

4. Solariumin käyttö

On todettu, että jotkut bakteerit saattavat kehittää resistenssin solariumissa käytettävää ultraviolettivaloa vastaan. Toisin sanoen useat bakteerit voivat viihtyä solariumin lämmössä. Näihin kuuluvat muun muassa stafylokokki, ulostebakteerit, herpes ja papilloomavirus.

5. Tatuoinnin tai lävistyksen ottaminen

Kuten kosmetologinkin vastaanotolla, tatuointiliikkeen tartuntariski riippuu paikan hygieniakäytännöistä. Useimmat tatuointipaikat suhtautuvat asiaan vakavasti, sillä käytetyt neulat voivat välittää hepatiitti B:tä ja hepatiitti C:tä sekä jopa hiviä.

Lähde: Mirror

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!