Seksi pelkkä neuvotteluvaltti? #metoon alulle laittanut Alyssa Milano yllyttää protestoimaan seksilakolla - näin some reagoi!

Hotnow | 13.05.2019 18:33

Näyttelijä Alyssa Milano yllyttää naisia seksilakkoon protestina Yhdysvaltojen Georgian osavaltiossa voimaan tulleelle aborttilaille.

Laki estää naisia tekemästä aborttia, jos sikiöllä on havaittavissa sydämensyke. Se tarkoittaa, että abortista tulee laiton noin kuusi viikkoa raskauden alkamisen jälkeen. Tuona ajankohtana moni nainen ei välttämättä edes havaitse olevansa raskaana.

#SexStrike

Milano protestoi lakia kehottamalla naisia lopettamaan seksin harrastamisen ja levittämään #SexStrike-aihetunnistetta sosiaalisessa mediassa.

- Emme voi ottaa raskauden riskiä, ennen kuin saamme kehojemme itsemääräämisoikeuden takaisin, Milano julisti Twitterissä perjantaina.

Puolesta

Aktivistin ehdotus poiki sosiaalisessa mediassa kannanottoja puolesta ja vastaan. Monet naiset, mukaan lukien Bette Midler, ovat tukeneet Milanon lakkoa.

- Tuen seksilakkoa täysillä. Se ei tarkoita, että myöntäisimme olevamme täällä palvellaksemme miehiä. Se muistuttaa meitä siitä, että me hallitsemme omia kehojamme ja sitä, kuinka haluamme niitä käyttää, Twitterissä kirjoitettiin.

Ja vastaan! 

Kriitikoiden mielestä hyvää tarkoittava kampanja kuitenkin eksyy aiheesta ja entisestään vahvistaa ajatusta naisista miesten palvelijoina makuuhuoneessa. Moni huomautti myös, että aborttia vastustava taho on usein puhunut pidättäytymisen puolesta keinona välttää ei-toivotut raskaudet.

- Patriarkaatissa eläminen on jo vienyt minulta turvallisuuden tunteen, itsenäisyyden, monia mahdollisuuksia ja luottamuksen päättäjiin, vastasi Kristi Coulter:

- Nyt minun pitäisi luopua myös seksistä ja esittää, että se on naisille pelkkä neuvotteluvaltti. Rakastan sinua, mutta ei kiitos.

- Olen usein kuullut aborttia vastustavien sanovan, että jos et halua tulla raskaaksi, pidättäydy seksistä. Miten meidät huijattiin tähän, argumentoi toinen Twitterin käyttäjä.

Lähde: The Huffington Post

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!