fbq
Hotnow
04.08.2019 16:26
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features
Paperiliitin liittyy deittailuun.
Paperclipping eli klemmarointi on nettideittailun uusin ilmiö - ja se on todella raivostuttavaa! Tätä se tarkoittaa!
Hotnow
04.08.2019 16:26
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features

Tapaat kiinnostavan henkilön netissä. Välillänne kipinöi, mutta yhtäkkiä henkilö katoaa kuin tuhka tuuleen. Sinut on ghostattu, mutta tarina ei pääty tähän.

Kuukausia myöhemmin sama henkilö ottaa sinuun yhteyttä aivan yllättäen. Hänellä ei ole mitään sen kummempaa asiaa. Kenties hän kysyy kuulumisiasi täi lähettää muuten vain hämmentävän, neutraalin viestin, josta ei voi päätellä, mitä hän haluaa. Et tiedä mitä ajatella.

Hän on syyllistynyt paperclippingiin (vapaasti suomentaen klemmarointiin) nettideittailun uusimpaan ilmiöön.

Termin lanseerasi alunperin Metro UK brooklynilaisen kuvittaja Samantha Rothenbergin innoittamana. Rothenberg julkaisee säännöllisesti Instagramissa kuvituksia, joissa hän käsittelee henkilökohtaisia ja samaistuttavia kokemuksiaan nettideittailusta. Paperclipping on nimetty Microsoftin epäonnistuneen avustajan, Clippy-klemmarin mukaan. Clippy ehti suututtaa käyttäjiä ilmestymällä turhine neuvoineen näytölle silloin, kun sitä vähiten tarvitsi. Vaikka Clippy on sittemmin kuollut ja kuopattu, paperclipping-trendi jatkaa Clippyn perintöä netissä.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samantha Rothenberg (@violetclair) on

Houkutus vastata mystiseen viestiin on suuri, mutta Rothenberg muistuttaa, ettei paperclippingiä harrastava henkilö ole aidosti kiinnostunut viestinsä kohteesta.

Hän ei ole valmis myöntämään, että ghostaaminen oli rumasti tehty, eikä hän aio tälläkään kertaa panostaa suhteeseenne. Hän haluaa yksinkertaisesti pitää sinua hyllyllä siltä varalta, että hän sattuu joskus kaipaamaan yhden yön juttua.

Paperclipping-viestejä on turha lähteä analysoimaan, sillä se on pelkkää ajanhukkaa. Viestin kanssa kannattaakin toimia samoin kuin Clippyn kohdalla – senkun klikkaat sen pois näkyvistä ja unohdat koko asian.

Lähde: Metro UK

Tilaa Seiskan uutiskirje! »