Onko tämä uutuuskondomi uusi hittituote? "Tulee käyttää vain yksiavioisessa suhteessa"

Hotnow | 19.08.2018 20:15

Jos ja kun toivottavasti harjoitat turvaseksiä, tiedät, että kondomeja on moneen lähtöön. Muotoilun, kokojen ja makujen valikoima on loputon, mutta kovin moni ei ole tietoinen siitä, että lateksia karttaville on tarjolla myös karitsannahasta valmistettuja kondomeja.

– Lampaannahka on arkikielinen yleisimaus materiaalille, tarkentaa seksivalistaja Lisa Finn.

– Jos tutkit asiaa tarkemmin, tulet huomaamaan, että niitä kutsutaan luonnon kalvosta valmistetuiksi kondomeiksi. Tämä johtuu siitä, että ne on valmistettu karitsan suolen kalvosta.

Karitsannahkakondomi ei ole uusi ilmiö. Ensimmäinen maininta siitä on peräisin kuningas Minoksen tarinasta. Vaikka Minoksen myytin todenperäisyydestä ei ole varmuutta, on todisteita siitä, että karitsan suolta todella käytettiin ​​ennen muinoin raskauksien ehkäisemiseksi. Itse asiassa, koska se valmistetaan luonnonmateriaaleista, karitsannahkakondomin kerrotaan olevan markkinoiden luonnollisimman tuntuisia kondomeja. Niitä ovat suosineet etenkin miehet, jotka kokevat lateksikondomien heikentävän heidän tuntemuksiaan.

– Karitsannahkakondomi johtaa kehon lämpöä paremmin kuin lateksi, ja siksi niiden tuntuma on luonnollinen, jatkaa Finn.

Yksi syy, miksi karitsannahkakondomit eivät ole säilyttäneet suosiotaan, on se, että ne eivät suojaa sukupuolitaudeilta. Oikein käytettynä karitsannahkakondomi ehkäisee raskauksia 98% varmuudella, mutta huokoinen materiaali ei kykene suojaamaan kantajaansa sukupuolitaudeilta, kuten HIV:ltä.

– Lampaannahkakondomeja tulisi käyttää vain kumppanien kanssa, joiden kanssa olet yksiavioinen tai joiden sukupuolitautien statuksen tiedät, Finn sanoo.

Koska ne eivät suojaa sukupuolitaudeilta, on niitä vain vähän markkinoilla. Troijan Naturalamb lienee niistä yleisin. Valmistusmateriaalinsa takia ne ovat myös kalliimpia kuin tavalliset lateksikondomit. Toisin sanoen, juuri kenelläkään tuskin on karitsannahkakondomeille huutavaa tarvetta.

Lähde: Men's Health

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!