Japanissa vietetään penisfestivaalia.

Oletko kuullut Japanin penisfestivaaleista? Jättifallokset taistelevat syrjintää vastaan!

08.04.2017 13:02

Japanissa vietettiin jälleen vuosittaisia penisfestivaaleja.

Kanamara Matsuri, tarkoittaa "rautaisen falloksen festivaalia", ja sitä juhlitaan joka vuosi Kawasakissa. Huhtikuun ensimmäisenä sunnuntaina kymmenet tuhannet japanilaiset kokoontuvat kaduille palvomaan peniksiä. 

Juhlijat parveilevat kaduilla nähdäkseen mikosheja, eli jättiläismäisiä penispatsaita. Kutakin jättipenistä kantamaan tarvitaan kymmeniä paikallisia. Lisäksi osallistujat voivat ostaa katukojuista vaikkapa värikkäitä penikstikkareita syödäkseen. Myös paikalliset ravintolat tarjoavat festivaalin aikana falloksen muotoisia erikoisuuksia.

Vaikka festivaali kuulostaa huvittavalta, on se itse asiassa uskonnollinen tapahtuma, joka liittyy luontoa palvovaan šintolaisuuteen. 70-luvulta lähtien järjestettyä festivaalia on myös käytetty keinona levittää tietoisuutta turvaseksistä. Tänä päivänä turistien suosimaan tapahtumaan osallistuu noin 50 000 henkeä.

Syrjintää vastustava tapahtuma

Vaikka jotkut pitävät festivaalia lähinnä vitsinä, festivaalien järjestämisessä mukana oleva Kimiko Nakamura korostaa, että kyseessä on poliittisesti ja uskonnollisesti tärkeä tapahtuma.

– Ihmisoikeuksien parissa työskentelevät viranomaiset ovat tulleet kaupungintalolta jakamaan festivaaleille lentolehtisiä, mainostaen festivaaliamme LGBT-positiivisena, syrjintää vastustavana tapahtumana, hän selittää.

– Koemme, että ketään ei tulisi syrjiä, olipa kyseessä LGBT-yhteisön jäseniä, miehiä, naisia, tai ihmisiä, jotka eivät ole kumpaakaan. Kaikkien pitäisi saada tulla nauttimaan festivaaleista.

Lähde: The Independent

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!