fbq
Hotnow
09.04.2019 21:34
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features
Nuoret miehet harrastavat aiempaa vähemmän seksiä.
Miksi nuoret miehet eivät harrasta seksiä? 28-vuotiaan Evanin tarina nykyajan deittailusta on pysäyttävän synkkä!
Hotnow
09.04.2019 21:34
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features

Taannoinen General Social Survey paljasti, että etenkin nuoret miehet harrastavat yhä vähemmän seksiä. Kyselyyn vastanneista, alle 30-vuotiaista amerikkalaismiehistä peräti 28 prosenttia kertoi, etteivät he olleet harrastaneet seksiä vuoteen. Lukema on kolminkertaistunut kymmenessä vuodessa. Miksi näin on?

28-vuotias Evan Pipta on sinkku ja hyvännäköinen, menestyvä nuorimies. Silti hän kuuluu niihin, jotka eivät ole harrastaneeet seksiä vuoteen.

– Viime kertakin oli vain yhden yön juttu, Pipta sanoo New York Postin haastattelussa.

Hän nimeää selibaattinsa osasyylliseksi nettideittailun. Moni nuori luottaa Piptan tavoin rakkauselämässä deittisivustoihin ja -sovelluksiin, kuten Tinderiin ja OKCupidiin. Viime vuosina ne ovat kuitenkin alkaneet menettäneet hohtoaan.

– Vielä kymmenen vuotta sitten ihmiset vastasivat minulle netissä joka kerta. Nyt vastauksia saa enintään puoliin viesteistä, mies toteaa lisäten, että nykyään sovellukset pursuavat jonkin sortin somevaikuttajia.

– Nyt kaikki ovat netissä promoamassa itseään. Kun joku kirjoittaa sinulle, et tiedä, onko hän oikeasti kiinnostunut, vai yrittääkö hän kaupata sinulle jotain.

Riippuvainen sovelluksista

Pipta myöntää, ettei moni hänen sukupolvensa edustaja koskaan oppinut tekemään aloitteita tosielämässä.

– Olin parikymppisenä niin riippuvainen nettideittailusta, että minusta tuntuu, että minun on nyt uudelleen opittava etsimään deittiseuraa ja harrastamaan seksiä ilman sovelluksia.

New York Presbyterian Hospital-sairaalan nuorten miesten klinikan lääketieteellinen johtaja, tohtori David Bell tietää, että Piptan kohtaamat haasteet ovat tavallisia nuorten miesten joukossa:

– He eivät todellakaan enää tiedä, miten navigoida seksin alueella.

Tohtori Bellin mukaan sosiaalisen median vertailukulttuuri luo nuorille paineita. He tuntevat, että heidän elämänsä tulisi sopia tiettyyn laatikkoon ja kun todellisuus ei vastaa heidän mielikuvaansa, he ahdistuvat.

Pipta on kuitenkin päättänyt korjata oman tilanteensa. Mies on poistanut deittisovelluksensa ja aikoo kokeilla onneaan oikeassa maailmassa. Hän toivoo löytävänsä naisia baareista tai kiipeilyharrastuksensa parista.

– Olen hermostunut naisten seurassa ja minun on päästävä siitä yli, hän sanoo.

Lähde: New York Post, The Washington Post

Tilaa Seiskan uutiskirje! »