Hyppää pääsisältöön
Miehillä on taipumus valehdella seksikumppaniensa määrästä.

Miehet liiottelevat seksikumppanien määrää naisia todennäköisemmin!

Miehet liioittelevat naisia todennäköisemmin sitä, kuinka monta seksikumppania heillä on ollut. Uusi brittitutkimus paljastaa, että yksi sadasta miehestä väittää maanneensa yli sadan naisen kanssa, vaikka se ei olisi totta. Tutkijat päättivät selvittää, miksi miehet ovat taipuvaisempia liioittelemaan numeroitaan.

Glasgow'n yliopiston tutkijat analysoivat yli 15 000 miehen ja naisen vastauksia National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles-, eli Natsal-3-tutkimuksessa. Osallistujat 16-74-vuotiaita Iso-Britannian kansalaisia. Tutkijat huomasivat, että miehet raportoivat heillä olleen keskimäärin 14 seksikumppania. Naisten antama keskimääräinen lukema oli vain seitsemän seksikumppania.

Tutkijoiden mukaan eroa voidaan selittää miesten tavalla ilmoittaa "äärimmäisiä lukuja", jonka johdosta he yliarvioivat todellisten seksikumppaniensa määrän. Tohtori Kirstin Mitchellin mukaan ilmiö, yhdessä seksiä koskeviin asenteisiin liittyvien sukupuolten välisten erojen kanssa, selittää noin kaksi kolmasosaa sukupuolten välisestä poikkeamasta. Tohtori Mitchellin mukaan miehet, jotka ilmoittivat "erittäin paljon seksikumppaneita", vääristivät todellista keskiarvoa.

Yksi mies, joka haluaa pysyä nimettömänä, tietää miesten valehtelevan seksikumppanien määrästä, sillä hän itse on yksi heistä. Mies sanoo kokeneensa painetta valehdella.

– Sanoin ex-tyttöystävälleni, että olin maannut useamman tytön kanssa, jotta hän ei pitäisi minua noviisina, hän selittää:

– Sanoin, että olin maannut 13 tytön kanssa, vaikka totuus on, että olin ollut vain viiden kanssa.

Tohtori Mitchell vahvistaa, että asenteeet vaikuttavat myös raportointiin. Naiset vastasivat yleensä seksuaalisia kokemuksiaan koskeviin kysymyksiin varovaisemmin ja pitivät yhden yön juttuja moraalisesti arveluttavampina kaksi kertaa todennäköisemmin kuin miehet.

– Seksikumppanien tarkka raportointi on ratkaisevan tärkeää monista syistä, mukaan lukien sukupuolitautien yksilöllisen riskiarvioinnin takia, muistuttaa tohtori Mitchell.

Lähde: Metro UK


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!