Hotnow

Friends with benefits-suhteen plussat ja miinukset!

19.06.2017 18:14

Friends with Benefits -suhde tarkoittaa käytännössä, että molemmat osapuolet pääsevät nauttimaan säännöllisestä seksistä ilman parisuhteen sitoumuksia. Lähtökohta on yksinkertainen; olette ystäviä, jotka harrastavat seksiä, siinä kaikki. Käytännössä asiat saattavat kuitenkin olla mutkikkaampia, sillä aina tunteilleen ei mahda mitään. Cosmopolitan listasi Friends with Benefits -järjestelyn plussat ja miinukset.

Plussat

1. Ei vastuuta. Sinun ei tarvitse miettiä, miten teet vaikutuksen hänen vanhempiinsa. Sinun ei edes tarvitse olla häneen yhteydessä, jos et halua. Saat keskittyä rauhassa uraasi tai ystäviisi.

2. Voit pitää parempia vaihtoehtoja silmällä. Koska FWB-järjestelyssä ei ole sitoumuksia, voit rauhassa metsästää unelmiesi kumppania tai yhden yön juttuja.

3. Voit kokeilla uutta. Kun tunteet eivät ole pelissä, voit rohkeammin kokeilla uusia ulottuvuuksia sängyssä. FWB:n kanssa saat rentoutua ja tutkailla seksuaalisia mieltymyksiä ilman, että sinulla on mitään menetettävää.

4. Se on turvallista. Vakituinen seksikaveri on huomattavasti turvallisempi kuin jatkuvasti vaihtuvat yhden yön jutut.

5. Se parantaa mielen. Panokaverille voi soittaa aina, kun sinulla on ollut huono päivä. Ei ole montaa ongelmaa, joita hyvä seksi ei paranna.

6. Saatat rakastua. Seksi vapauttaa kehoosi hormoneja, jotka saavat sinut tuntemaan lämpimiä tunteita kumppaniasi kohtaan. Vaikka olisit etukäteen päättänyt mitä, lähettää kehosi sinulle rakastumisen signaaleja. Kun jaatte seksin lisäksi vakaan ystävyyspohjan, kuka tietää, mitä siitä seuraa.

 

Miinukset

1. Saatat menettää hyvän ystävän. Jos asiat eivät mene suunnitelmien mukaan, voi ystävyytenne vaarantua.

2. Ei muita etuuksia kuin seksi. FWB:stä ei ole seuraa ystäväsi häihin, eikä sunnuntai-iltojen Netflix-maratoneihin. Muuten kyseessä olisi parisuhde.

3. Loppu voi koittaa koska tahansa. FWB jättää sinut heti, kun hän löytää jonkun paremman. Sen lisäksi, että menetät panokaverisi, voi jättäminen käydä egon päälle.

4. Sinun on oltava rehellinen. Onko sinusta oikeasti Friends with Benefits -suhteeseen? Kykenetkö todella pitämään tunteet loitolla? Pahinta on joutua suhteeseen, jossa teeskentelet kaiken olevan hyvin, vaikka todellisuudessa epävarmuus ja mustasukkaisuus jäytävät mieltäsi.

5. Turvallisuuden tunne. Tutun seksikumppanin kanssa on helppo tuudittautua väärään turvallisuuden tunteeseen. Vaikka kyseessä ei olekaan ventovieras yhden yön juttu, on ehkäisystä edelleen huolehdittava. Ethän halua sukupuolitauteja hänen yhden yön jutuiltaan, tai vahinkoraskautta panokaverisi kanssa?

6. Muut voivat vältellä sinua. Pidä FWB omana salaisuutenasi tai valmistaudu kohtaamaan tuomitsemista muilta. Perhe ja treffikumppanisi eivät välttämättä suhtaudu järjestelyihisi suopeasti.

7. Saatat rakastua. Jos löydätte yhdessä tosirakkauden, mikäs sen ihanampaa. Usein kuitenkin käy niin, että vain toinen osapuoli rakastuu. Varaudu siihen, että sydämesi särkyy.

Lähde: Cosmopolitan

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!