fbq
Hllwd
17.10.2020 09:17
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: All Over Press
Delphine Böel ja kuningas Albert
Vihdoin virallinen prinsessa! Belgian ex-kuninkaan avioton tytär taisteli vuosia oikeuksistaan!
Hllwd
17.10.2020 09:17
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: All Over Press

Belgian entinen kuningas Albert, 86, yritti 20 vuoden ajan kiertää lakia. Albert vältteli isyystestejä, kunnes taitelija Delphine Böel sai tarpeekseen. Seitsemän vuotta sitten Delphine haastoi oletetun isänsä oikeuteen, ja tuomari määräsi Albertin dna-testeihin.

Jääräpäinen kuningas suostui testattavaksi kuitenkin vasta, kun hänelle määrättiin tuhansien eurojen viikkosakko, kunnes hän menee verikokeisiin.

Vaimo paljasti suhteen

Isyystulos oli aukoton, eikä Albertin auttanut muu kuin virallistaa Delphine lapsekseen ja kuninkaallisen perheen jäseneksi sekä prinsessaksi.

Oikeuden lopullinen päätös annettiin viime viikon maanantaina, vaikka tulokset olivat olleet tiedossa jo liki vuoden.

Kun päätös lopulta nuijittiin pöytään, Delphine puhkesi vuolaaseen itkuun median edessä.

– Olen jatkossakin mieluummin taiteilija kuin kuninkaallinen ja prinsessa. Halusin vain, että oikeus tapahtuu ja saan virallistetun isän, vaikka sitten vain paperilla, Delphine vuodatti.

Tuore prinsessa ei aio hyötyä Belgian kuningasperheestä taloudellisesti. – Halusin vain vahvistuksen verenperinnölleni.
Tuore prinsessa ei aio hyötyä Belgian kuningasperheestä taloudellisesti. – Halusin vain vahvistuksen verenperinnölleni.

Lue myös: Kieltäytyi isyystestistä! Belgian ex-kuninkaalla oikeustaistelu – joutuu maksamaan sakkoja 5 000 euroa päivässä!

Delphinen äidillä, paronitar Sybille de Selys Longchampsilla, 79, oli 1960-luvulta asti jatkunut, peräti 18 vuoden salasuhde kuninkaan kanssa. Se päättyi vasta 1984.

Suhteesta oli juoruiltu pitkään. Lopulta Albertin puoliso, kuningatar Paola vahvisti kuninkaan syrjähypyn elämäkerrassaan vuonna 1999.

Albertin kylmyys sai Delphinen nyyhkimään oikeudessa. – Isä  on kohdellut minua aina välinpitämättömästi, vaikka hän oli äitini rakastaja 18 vuotta.
Albertin kylmyys sai Delphinen nyyhkimään oikeudessa. – Isä  on kohdellut minua aina välinpitämättömästi, vaikka hän oli äitini rakastaja 18 vuotta.

Lapsetkin kuninkaallisia

Englannissa miehensä ja kahden lapsensa kanssa asuva Delphine kertoo kärsineensä siitä, ettei isä tunnustanut häntä ilman rajua taistelua ja julkista painetta.

– Se oli luonnotonta ja tuskallista. Olen onnellinen, että se on nyt ohi, mutta isän rakkautta en koskaan tule kokemaan.

Kuvataiteilijan virallinen titteli on nyt Saksi-Coburg-Gothan prinsessa. Myös hänen lapsensa ovat oikeutettuja prinssin ja prinsessan titteleihin.

Oikeuden päätöksen jälkeen Delphinellä on nyt myös kolme virallista sisarpuolta: nykyinen kuningas Philippe, 60, prinsessa Astrid, 58, ja prinssi Laurent, 58.