Sylvester Stallone, John Rambo.

Uskomatonta mutta totta! Sylvester Stallone, 71, palaa Rambon rooliin – näin eeppisestä juonesta tykännee jopa Donald Trump!

06.05.2018 16:32

Puoli planeettaa kohahti ja kassakoneet kilisivät, kun Rambo: First Blood ilmestyi syksyllä 1982 elokuvateattereihin. Suomessa vuoden ’83 alussa nimellä Rambo – Taistelija ilmestynyt toimintaelokuva oli merkkitapaus, joka määritteli elokuvagenreä uudelleen.

David Morrellin romaaniin Ajojahti (First Blood) perustuneen leffan budjetti oli noin 15 miljoonaa dollaria, mutta se tahkosi maailmanlaajuisesti yli 125 miljoonan lipputulot. Ei siis ollut mikään ihme, että Sylvester Stallonen tähdittämästä action-pläjäyksestä nähtiin vuosien saatossa kolme jatko-osaa.

Siinä missä elokuvasarjan parhaana pidetty ensimmäinen osa sijoittui Washingtonin osavaltion pikkukaupunkiin, Rambo – taistelija 2 (1985) juonsi juurensa Vietnamiin ja Rambo – taistelija 3 (1988) puolestaan Afganistaniin.

Tulta munille! Sylvester Stallonen tähdittämä ja ohjaama Rambo ilmestyi vuonna 2008. Amerikkalaismedian mukaan tätä on tulossa pian lisää.
Tulta munille! Sylvester Stallonen tähdittämä ja ohjaama Rambo ilmestyi vuonna 2008. Amerikkalaismedian mukaan tätä on tulossa pian lisää.

 

Elokuvasarjan neljättä osaa saatiin odotella kaksi vuosikymmentä. Vuonna 2008 ilmestyneessä Rambossa räiskittiin Burman viidakoissa, ja jälleen Stallone tykitti testosteronia tihkuneen pääosan.

Sittemmin monet ehtivät jo epäillä, että Rambon tarina olisi tullut tiensä päähän – vaan vielä mitä. 

Nyt Deadline-sivusto tietää kertoa, että 71-vuotias Stallone olisi palaamassa Rambon rooliin. Sivuston mukaan Stallone myös työstäisi itse käsikirjoitusta ja että elokuvasarjan viides osa sijoittuisi Meksikoon, jossa kovaotteisen Vietnamin veteraanin vaatimattomana tehtävänä olisi pistää pahamaineinen huumekartelli kylmäksi.

On se kova! Sylvester Stallone on vielä 71-vuotiaana kovemmassa kunnossa kuin monet parikymppiset jolpit.
On se kova! Sylvester Stallone on vielä 71-vuotiaana kovemmassa kunnossa kuin monet parikymppiset jolpit.

 

Jenkkilähteiden mukaan Rambo 5:n tapahtumat alkavat vyöryä kohti armotonta tulitusta, kun John Rambon ystävän tytär kidnapataan. Jäljet johtavat Meksikoon ja siellä kauhua kylvävään huumekartelliin.

Tulevassa elokuvassa Rambo on tiettävästi asettunut aloilleen maatilalleen, mutta pian talikko vaihtuu sarjatulta syöksevään tykkiin, kun sankarimme astelee rajan yli Meksikoon. Toivoa siis sopii, ettei Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ehdi sitä ennen rakentaa uhkailemaansa muuria Meksikon rajalle.

Kaikesta huolimatta voisi kuvitella, ettei Trump ainakaan pistä pahakseen tulevan leffan eeppistä juonta, jossa hänen kovasti vastustamansa meksikolaisroistot saavat kunnolla käkättimeen.

Toistaiseksi ei ole vielä tiedossa, kuka elokuvan ohjaa. Rambo 5:n kuvaukset on määrä aloittaa ensi syyskuussa.

Se ei ole ohi, ennen kuin se on ohi. John Rambon kanssa ei pelleillä.
Se ei ole ohi, ennen kuin se on ohi. John Rambon kanssa ei pelleillä.

 

Rambon paluusta kertoi ensin Episodi.

Teksti: Eetu Ampuja
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!