Hyppää pääsisältöön
Katso video!
Donald, Melania ja Barron Trumpin Floridan-koti

Trump elää kuin kuningas: kurkista tulevan presidentin hulppeaan kakkoskotiin!

Yhdysvaltain tuleva presidentti, liikemies Donald Trump, 70, viettää vuosittain kiitospäivän ja joulunpyhät kakkoskodissaan Mar-a-Lagossa Floridan Palm Beachillä.

Trump osti upean talon vuonna 1985 silloiselle vaimolleen Ivanalle, 67, vajaalla kymmenellä miljoonalla eurolla.


Donald Trumpin Mar-a-Lagon kartano

Liian kallis perintö

Mar-a-Lagon rakennutti 1920-luvulla tuolloinen seurapiirijulkkis, liikenainen Marjorie Merriweather Post

Hän tilasi Wienistä sisustussuunnittelijan, jonka käsialaa olivat useat Euroopan kuninkaalliset palatsit. Marmoria, tiiltä, lehtikultaa sekä muuta rakennusmateriaalia haalittiin ympäri maailman.

Donald Trumpin Mar-a-Lagon olohuone

Marjorie Merriweather Post testamenttasi Mar-a-Lagonin liittovaltion hallitukselle, mutta  paikan ylläpitokustannukset olivat valtiolle liikaa, joten se luovutettiin takaisin Postin perillisille.

Lopulta Donald Trump hankki tilan pilkkahintaan.

Aurinkokuninkaan jäljillä

Mar-a-Lagon arvo on nykyään 200–300 miljoonaa euroa. New York Times on verrannut Mar-a-Lagoa Ranskan Aurinkokuninkaan eli Ludvig XIV:n Versailles’n palatsiin.

Donald Trump lisäsi Mar-a-Lagoon juhlasalin, jonka seinät ja katto on kullattu. Talo on täytetty antiikkikalusteilla, taiteella, barokkiaikaisilla tapeteilla, kristallikruunuilla ja itämaisilla matoilla.

Donald Trump ja Mar-a-Lagon kylpyhuone

Naistenhuoneissa on kultaiset lavuaarit. Lisäksi Trump rakennutti kylpylän sekä tennis- ja krokettikentät.

Kodista miljoonabisnes

Vuoteen 1995 asti Mar-a-Lago oli ainoastaan yksityiskäytössä, kunnes Donald Trump muutti osan tiluksistaan yksityisklubiksi ja kylpyläksi. Nämä tuottavat vuosittain yli 15 miljoonaa euroa.

Klubijäsenyyden saa noin 100 000 eurolla sekä lähes 14 000 euron vuosittaisella jäsenmaksulla.

– Iso talo vie yhden eekkerin, minulla on 24 eekkeriä. Kenelläkään toisella ei ole mitään tällaista. Tämä on Palm Beachin upein tila, Donald Trump on ylistänyt.

Lentoreitit uusiksi

Donald Trump on vuosia riidellyt Palm Beachin kansainvälisen lentokentän kanssa. Hän nosti lähes 100 miljoonan euron kanteen kenttää vastaan, koska lentomelu häiritsi hänen liiketoimiaan. Koneiden lentoreittejä muutettiin.

Mar-a-Lago aiheuttaa myös alueen veneilijöille päänvaivaa, sillä merivartiosto pitää huolen, ettei kukaan eksy seilaamaan Trumpin tontin läheisyyteen.

 

 


Teksti:
Sari Nurmo
Kuvat:
All Over Press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!