Katso videot!

Tiesitkö? Pop-ikoni Madonna sai Venäjällä valtavan sakon puolustamalla sukupuolivähemmistöjen oikeuksia Pietarissa: "En koskaan maksanut sitä"

Hllwd | 22.07.2020 20:04

Popin kuningatar Madonna väittää, että Venäjän valtio antoi hänelle valtavan rangaistusmääräysmaksun  vuonna 2012. Tuolloin hän puolisti seksuaalivähemmistöjen oikeuksia konserttinsa aikana Pietarin kaupungissa. Maksu kuitenkin jäi maksamatta. 

Poplaulaja on ollut LBGTQ-yhteisön harras tukija jo uransa alkuajoista. Artistin kannustava asenne ei kuitenkaan ole ollut itänaapurissa kovin suotava kahdeksan vuotta sitten, eikä ole vielä tänäkään päivänä.

Muisteli somessa

Madonna muisteli heinäkuun puolivälissä menneitä kiertueitaan, ja julkaisi Instagramissa videon vuodelta 2012. Siinä hän pitää puheen konserttinsa keskivaiheilla kappaleiden soittamisen välissä. 

- Me haluamme taistella vapaudesta olla itsemme, Madonna kertoo videolla yleisölleen Pietarissa.

- Teillä on täysin samat oikeudet tulla kunnioitetuksi, hyväksytyiksi ja rakastetuksi, kuten kaikilla muillakin!

Puheen aikana yleisössä nousee muutamia sateenkaarilippuja. Se on melko rohkea teko Venäjällä.

Lue myös: Oho, Madonna, 61, julkaisi rohkean topless-kuvan itsestään: terveyshaasteet näkyvät kuvassa armottomasti - katso!

Videon yhteydessä Madonna paljastaa sakkosummansa: Miljoona dollaria.

- En koskaan maksanut sitä, Madonna paljastaa.

Kapinalliset 

Artistin puheita voidaan pitää Venäjällä suurina kapinatekoina, koska maassa vallitsee yhä outoja ihmisoikeuksia rajoittavia lakeja. Siellä valtio kielsi ”homopropagandan” mainostamisen lapsille vuonna 2013. Vielä tänä vuonna maassa on pyritty kovasti kieltämään kaiken keinoin samaa sukupuolta olevien avioliitot. 

Videon julkaiseminen ei jäänyt huomaamatta itänaapurissa. Sillä vain pari päivää sen jakamisen jälkeen Madonna haastettiin oikeuteen kunnianloukkauksesta. Venäjän kansalaisten ammattiyhdistykseksi itseään kutsuva ryhmä vaati poptähdeltä 10 miljoonaa dollaria vahingonteosta. Haaste kuitenkin ehdittiin jo vetää pois. 

Lue myös: Poptähti Madonna nähtiin ulkoilemassa ensi kertaa koronaviruksen aikana: liikkuu nyt kainalosauvan kanssa - kuvat! 

Madonna ei ole ainoa tähti joka on puhunut Venäjällä seksuaalivähemmistöjen puolesta. Muita rohkeita ovat olleet Lady Gaga ja Elton John

 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:All Over Press, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!