fbq
Hllwd
06.05.2020 13:02
Teksti: Anter Yasa|Kuvat: Seiskan toimitus, TMZ, All Over Press
Elon Musk
Tesla-miljardööri Elon Musk tempaisee jälleen - laittaa koko omaisuutensa myyntiin: "En halua omistaa mitään fyysistä enää!"
Hllwd
06.05.2020 13:02
Teksti: Anter Yasa|Kuvat: Seiskan toimitus, TMZ, All Over Press

Sähköautovalmistaja Teslan ja avaruusyhtiö Space X:n takana oleva innovaattori ja liikemies Elon Musk, 48, aikoo myydä koko omaisuutensa. TMZ kertoo Elonin laittaneen kaksi kiinteistöä Los Angelesin rikkaiden alueena tunnetusta Bel-Airistä myyntiin. Kiinteistöt tulivat kaupan vain pari päivää sen jälkeen, kun Elon ilmoitti Twitterissä myyvänsä kaiken pois.

- En tule omistamaan kotia, Elon tviittasi.

Elon Musk pyytää yhteensä noin 37 miljoonaa euroa kahdesta kiinteistöstä. Hänen jättimäinen, yli 1500 neliömetrin, kartano on listattu hintaan 27,5 miljoonaa euroa ja pienemmän hintapyyntö on noin 9,5 miljoonaa euroa. Jälkimmäisen kohteen on omistanut ennen Gene Wilder. 

Alkuperäisen Willy Wonkan eli Gene Wilderin entinen talo on ainutlaatuinen ja ihastuttava. Sen vieressä kulkee joki ja takapihalta avautuu metsämaisema. Yli 256 neliömetriseen taloon mahtuu viisi makuuhuonetta, sisäuima-allas ja erillistalo vieraille. 

Elon 1

Elon 2

Talo myydään vain yhdellä ehdolla:

- Willy Wonkan taloa ei saa purkaa. Se menettäisi sielunsa, Elon kertoo Twitterissä.

Valtava lukaali

Elonin toisesta myynnissä olevasta kiinteistöstä avautuu huikeat näkymät Bel-Air Country Clubille, Los Angelesin kaupunkiin ja Tyynelle valtamerelle. Yli 1500 neliömetrin jättikartanossa on kuusi makuuhuonetta, joissa jokaisessa on oma kylpyhuone.

Talosta löytyy lisäksi harratustila, kaksikerroksinen kirjasto, erillinen kaksio vieraille, elokuvateatteri, viinikellari, kuntosali, tenniskenttä, uima-allas ja jopa hedelmäpuutarha.

Suuresta autotallista löytyy sopivasti tilaa kaikille Tesloille.

Elon 3

 

Elon4

Omaisuus riesana? 

Elonin Twitterissä kuuluttaman tavoitteen mukaan kiinteistöjen myynnin taustalla on siis päätös "vapautua omaisuudesta". Toistaiseksi ei ole selvillä, miksi hän haluaa kiihkeästi eroon taloista ja mahdollisesti muustakin omaisuudestaan. Ei ole tiedossa, onko hän esimerkiksi myynyt sijoituksiaan.  

Elon osti nyt myyntiin laitetut kiinteistöt vuosina 2012-2013. Hän maksoi niistä runsaat 22 miljoonaa dollaria. Talot ovat osa hänen kuuden talon kokoelmaansa Bel-Airin alueella. Peruspalkansaajille täysin ulottomattomissa olevat kiinteistöt ovat Elonin mittapuussa lähinnä mökkejä. Hänellä on laskennallisesti noin 30 miljardin euron varallisuus. 

Twitter

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »