fbq
Hllwd
21.03.2020 11:32
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press
Geri Horner
Spice Girls -tähti kertoi totuuden kohutun ja ikonisen asuvalintansa takaa – syytettiin rasistiksi!
Hllwd
21.03.2020 11:32
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press

Spice Girls esiintyi vuoden 1997 Brit Awards -gaalassa, ja poppoo nappasi monta palkintoa illan aikana. Yksi asia varasti kuitenkin huomion kaikelta muulta: Geri Hornerin esiintymisasu.

Nyt ikonisena pukuna muistettava pikkumekko aiheutti melkoisen haloon jo ennen palkintojuhlaa.

- Minulle esiteltiin pieni musta Guccin mekko. Se oli 50-luvulla Marilyn Monroen päällä nähdyn uimapuvun näköinen. Tom Ford työskenteli Guccin kanssa tuolloin, ja hän toi brändille seksikkyyttä. Ajattelin, ettei mekko sanonut oikein mitään. Silloin halusin tunnustella, mitä maailmassa tapahtui sillä hetkellä, Geri kertoi Voguelle.

Spice Girls

- Muistan ajatelleeni Ison-Britannian lippua Brit Awardsin kunniaksi. Ennen vanhaan lippua ei saanut leikata. Löysin Britannian lipulla koristellun astiapyyhkeen. Sisareni teki asun, koska hän oli parempi ompelija. Esittelin lopputuloksen stylistilleni. Hän sanoi, etten voi pukeutua siihen, koska asuni oli muka rasistinen ja edusti rasistista kansanryhmää. Itse ajattelimme juhlistavamme kaikkia kulttuureja, joten tein selkäpuolelle rauhanmerkin, laulaja jatkoi.

 

Kallein pop-muistoesine

Heti Brit Awardsin jälkeen Gerin kuva koristi jokaisen sanomalehden kantta, ja rohkeasta asuvalinnasta tuli todellinen ilmiö Isossa-Britanniassa.

- Puvusta tuli tyttövoiman merkki. Ihmiset alkoivat pukeutua omiin versioihinsa, ja britannialaiset alkoivat olla ylpeitä itsestään.

Gerin jätettyä Spice Girlsin keväällä 1998, hän myi ikonisen asunsa huutokaupassa. Las Vegasin Hard Rock Café osti puvun 40 000 punnalla, ja se oli siihen aikaan kaikkien aikojen kallein pop-muistoesine.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »