fbq
Hllwd
24.02.2020 18:05
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press
Melanie C
Spice Girls -supertähti Melanie C murtui kyyneliin - tunnustaa kärsineensä masennuksesta ja syömishäiriöstä: En kyennyt huolehtimaan itsestäni!
Hllwd
24.02.2020 18:05
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: All Over Press

Kesällä Suomessa konsertoiva Spice Girls -tähti Melanie C on myynyt uransa aikana yli 105 miljoonaa levyä, joista 20 miljoonaa sooloartistina. Spice Girlsin jättimenestys oli unelmien täyttymys, josta hän oli haaveillut lapsesta asti. Unelmiensa toteuttaminen maksoi laulajalle kovan hinnan.

Ohhoh, Spice Girls -tähti saapuu Suomeen!

Melanie tuli tunnetuksi Sporty Spicena, joka pukeutui urheilullisesti ja rakasti kuntoilua. Spice Girlsin huippuaikoina hän huomasi olevansa hahmonsa vanki.

- Yritin olla täydellinen. Lopulta sairastuin pahasti. Olin anorektinen usean vuoden ajan, ja kuntoilin pakkomielteisesti. Masennuin todella pahasti, Melanie kertoi BBC:n haastattelussa.

Melanie C vuonna 1998
Melanie C toukokuussa 1998.

Spice Girls -tähti Melanie C, 46, varasti huomion Brit Awardsissa – some repesi liitoksistaan: ”Koko gaalan kuumin vieras!”

Laulaja ei halunnut myöntää ongelmiaan itselleen. Vuosituhannen vaihteessa hänen syömishäiriönsä teki täyskäännöksen, ja anoreksia muuttui sarjasyömiseksi.

- Menin äitini, veljeni ja isäpuoleni kanssa juhlistamaan vuosituhannen vaihtumista Los Angelesiin. Yritin karata syömään. Se oli kuin syvenevä kuilu, jota ei pystynyt täyttämään. Ei ollut väliä, paljonko söin. 

Koska Melanie kärsi mielenterveysongelmista, lisäsivät jatkuva syöminen ja kuntoilun jättäminen ahdistusta.

- Ulkonäköni alkoi muuttua, mikä oli pahin pelkoni. Mediassa minua kritisoitiin, koska olin lihonut. Palasin Britanniaan, ja ymmärsin, että minun on muututtava. Kaikki oli mennyt siihen pisteeseen, etten pystynyt pitämään huolta itsestäni. Menin tapaamaan lääkäriäni, ja minulla todettiin masennus. Se oli kuin suuri painolasti olisi poistettu harteiltani.

Melanie C vuonna 2001
Melanie C markkinoimassa Northern Star -albumiaan vuonna 2001.

”Minun oli päästävä pois"

Melanie purskahti itkuun muistellessaan masennusaikojaan.

- Tämä on outoa, koska olen puhunut aiheesta niin paljon. Useimmiten minulla on kuitenkin ollut jokin suojamuuri nostettuna, laulaja kertoi itkuisena.

Spice Girlsin viimeiseksi albumiksi jääneen Foreverin lanseerausjuhlan jälkeen Melanie nousi otsikoihin hänen näytettyään keskisormea valokuvaajille. Yhtye ei tehnyt kiertuetta albumin tiimoilta, ja kaikki Spice Girls -tähdet keskittyivät omiin projekteihinsa.

Spice Girls -tähti pahasta syömishäiriöstään: Vain luoja tietää, miten selvisin hengissä!

Melanie C vuonna 2000
Melanie Spice Girlsin Forever-albumin lanseeraustilaisuudessa marraskuussa 2000.

- Spice Girlsin päättyminen on minulle hieman sumuista aikaa, koska emme lopettaneet virallisesti koskaan. Tietynlainen päätös oli toki tehty. Itse pysyin mukana pidempään kuin olisin halunnut. Voin silloin todella huonosti. Minun oli vaikea olla yhtyeen muiden jäsenten seurassa, ja nauhoitimme kolmannen albumimme kappaleet erikseen. Tiesin, että minun oli päästävä pois. Tämä ei ole sivallus muita tyttöjä kohtaan, kyse oli täysin omista ongelmistani.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »