Hllwd

Ruotsalaistähti Ola Rapace hehkuttaa suomalaisia: Andy McCoy on sankarini!

25.11.2017 15:06

Ruotsalaisnäyttelijä Ola Rapace, 45, muistetaan Henning Mankellin kirjoihin perustuvasta Wallander-sarjasta. Ola esitti sarjassa Ystadin poliisilaitoksen nuorta machokollia Stefan Lindmania, joka herätti Wallanderin tyttären kiinnostuksen.

Lue myös: Mitä ihmettä?! Wallander ja Vares käppäilivät Helsingissä – kuva!

Sittemmin Ola on nähty rikossarjoissa Anna Pihl ja Maria Lang sekä kokeilemassa siipiään kansainvälisemmissä kuvioissa, esimerkiksi James Bond -elokuvassa 007 Skyfall.

Tällä hetkellä Olan voi bongata kahdesta sarjasta. MTV3:lla esitettävässä Farangissa hän näyttelee menneisyyttään pakenevaa rikollista ja Viaplay-suoratoistopalvelun Hassel-sarjassa poliisia.

En ole uusi Wallander

Seiska vieraili Hasselin kuvauksissa Tukholmassa ja jututti Olaa kuvaustauolla. Charmikas pipopää ilmoitti heti kättelyssä, että vanhaan ei olla palaamassa.

– Minua pyydettiin rooliin, mutta ilmoitin välittömästi, etten ole kiinnostunut tekemään uutta Wallanderia. Aikansa tiimi suostutteli minua tulemaan Ranskasta Tukholmaan kuulemaan sarjasta lisää. Lupauduin mukaan kuullessani, että Ruotsissa ei ole aiemmin tehty Hasselin tapaista sarjaa, Ola kertoo.

Hän kuitenkin myöntää ihmettelevänsä, miten päätyy poliisirooleihin yhtä uudestaan.

– Se on kyllä jännä juttu, sillä Ruotsin poliisi vihaa minua. Ehkä haluan ärsyttää heitä, näyttelijä nauraa makeasti.

Ola ei suostu avaamaan lausahdustaan enempää, mutta Aftonbladetin mukaan hänet on pidätetty kokaiinin hallussapidosta vuonna 2008.

Suomalaisille ei ryppyillä

Hassel-sarjassa virtaa myös suomalaista verta. Ohjaaja Amir Chamdinin äiti on syntyperältään suomalainen, ja sarjan poliisipäällikköä esittää ruotsinsuomalainen Tomas Laustiola. Lisäksi näyttelijäkaartiin kuuluu Wallandereista tuttu suomenruotsalainen Stina Ekblad.

Suomi on Olalle muutenkin tuttu.

– Hanoi Rocks oli lapsuuteni lempibändi. Andy McCoy oli sankarini ja on sitä edelleen!

Andy McCoy

Lue myös: Andy McCoy huumeriippuvuudestaan: Tämä sai aloittamaan!

Näyttelijä on myös käynyt Suomessa lapsena.

– Kiersimme äitini ja hänen tuoreen poikaystävän kanssa Suomea asuntovaunulla. Muistan heidän tapelleen koko kuukauden. Mieleeni jäivät myös kauniit maaseutumaisemat ja järvet.

Ola on työnsä kautta tavannut paljon suomalaisia ja kertoo arvostavansa suomalaista mielenlaatua.

– Te olette kovia tyyppejä, joille ei ryppyillä. Ihailen sellaista energiaa.

Lapset eivät saa näytellä

Olan erikoinen sukunimi Rapace syntyi liitosta Millennium-sarjassa näytelleen Noomi Rapacen kanssa. Pari valitsi petolintua tarkoittavan sanan sukunimekseen. He ehtivät olla naimisissa kymmenen vuotta, mutta erosivat vuonna 2011. Parin poika Lev syntyi vuonna 2003. Olalla on myös vuonna 1999 syntynyt tyttö Line suhteesta näyttelijä Malin Morganin kanssa. Näyttelijän työn ja perhe-elämän yhdistäminen ei Olan mukaan ole aivan mutkatonta.

Lue myös: Mitä ihmettä ruotsalaiskaunottarella on naamassaan? Kuva!

– Se on rankkaa hommaa, mutta onneksi molemmat exäni ovat näyttelijöitä, joten ymmärrämme toisiamme.

Lapsille tilanne on kuitenkin hankalampi.

– Minun on vaikea luvata lapsilleni mitään, kun en yleensä tiedä edes seuraavan päivän aikataulua. Poikani kyselee, että voimmeko mennä talvella laskettelemaan, mutta en pysty lupaamaan edes sitä, Ola kertoo.

Siitä Ola kuitenkin pitää huolen, että Linestä ja Levistä ei tule lapsinäyttelijöitä.

– 18 vuotta täytetyttään he saavat tehdä ihan mitä haluavat, mutta siihen asti näytteleminen on kiellettyä. Tämä on kyyninen ja pinnallinen työympäristö, jossa pitää kestää jatkuvaa arvostelua. Lapset eivät saa tästä bisneksestä tarvitsemaansa rakkautta, Ola toteaa topakasti.

Teksti:Ida Kankaanpää
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!