Victoria's Secretin kulisseissa kuohuu.

Raportti paljastaa järkyttäviä tietoja Victoria's Secretin kulisseista: malleja ahdisteltiin - Bella Hadidia kehotetiin olemaan ilman alushousuja!

Hllwd | 04.02.2020 22:02

Tuore raportti paljastaa järkyttäviä tietoja Victoria's Secretin kulisseista. The New York Times haastatteli yli 30 nykyistä ja entistä  työntekijää ja mallia, jotka ovat työskennelleet Victoria's Secretin emoyhtiön, L Brandin kanssa. Haastattelut maalaavat karun kuvan misogynistisestä ja seksuaalisen häirinnän täyteisestä kulttuurista, joita yrityksen kaksi miesjohtohahmoa ovat omalla toiminnallaan edistäneet ja ylläpitäneet.

Artikkeli nostaa esiin muun muassa markkinointijohtajana toimineen Ed Razekin, jonka sopimattomasta käytöksestä tehtiin valituksia toistuvasti. 71-vuotiaan miehen kerrotaan yrittäneen suudella malleja. Hänen kerrotaan pyytäneen heitä istumaan sylissään ja jopa kosketelleen erään mallin haaroväliä.

Miehen käytöksestä ilmoitettiin L Brandin perustajalle ja toimitusjohtajalle Leslie Wexnerille, mutta moni haastateltu kuitenkin koki, ettei Razekia asetettu vastuuseen teoistaan. Malli Andi Muise kertoi, ettei Victoria's Secret enää palkannut häntä muotinäytöksiinsä hänen torjuttuaan Razekin lähentely-yritykset. Haastatteluiden mukaan Razek myös kommentoi malli Bella Hadidin rintoja ja kehotti tätä olemaan ilman alushousuja sovitustilanteessa.

– Raportissa esitetyt syytökset ovat valheellisia, väärin tulkittuja tai asiayhteydestä irrotettuja. Minulla on ollut onni työskennellä lukuisten maailmanluokan mallien ja lahjakkaiden ammattilaisten kanssa, ja olen ylpeä siitä keskinäisestä kunnioituksestamme, jonka jaamme, Razek kommentoi syytöksiä lehden mukaan.

Razek erosi tehtävästään elokuussa.

Häirintää ylimmältä tasolta

Myös Leslie Wexnerin itsensä kerrotaan kohdelleen naisia halventavasti. Wexnerin nimi on noussut esiin Jeffrey Epstein -skandaalissa. Hänen uskotaan olleen tietoinen Epsteinin käytöksestä, mutta hänen ei uskota puuttuneen miehen toimintaan.

– Minusta hälyttävintä oli se, kuinka syvälle tämä käytös juontaa juurensa. Loukkaavalle käytökselle naurettiin, ja sitä pidettiin normaalina. Se oli kuin aivopesua. Ihmisiä, jotka yrittivät tehdä asialle jotain, ei vain sivuutettu, vaan heitä rangaistiin, kertoo  Victoria's Secretin entinen PR-työntekijä Casey Crowe Taylor.

The New York Timesin mukaan Wexnerin edustaja on kieltäytynyt kommentoimasta syytöksiä. 82-vuotias Wexner suunnittelee parhaillaan eläkkeelle jäämistä ja yrityksen myymistä.  

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!