Hllwd

Prostituutioväitteitä, syömishäiriöitä ja seksuaalista ahdistelua – comeback-yhtye Pussycat Dollsin historia on karua luettavaa!

05.12.2019 16:55

Britannian X Factor: Celebrity -ohjelmassa näyttävän paluun tehnyt Pussycat Dolls koki räjähdysmäisen nousun ja katastrofaalisen välirikon ennen kymmenen vuoden taukoaan.

Yhdysvaltalainen Pussycat Dolls tekee paluun kymmenen vuoden tauon jälkeen. Ensi keväänä ryhmä suuntaa kiertueelle ilman yhtä alkuperäisjäsentään, sillä Melody Thornton ei halua olla missään tekemisissä entisten yhtyetovereidensa kanssa.

-Minulla ei ollut lainkaan selviä soololauluosuuksia. Minut valittiin yhtyeeseen laulajana. Julkaisimme kaksi albumia, ja minun vain käskettiin ”odottaa vuoroani”. Yritin olla kärsivällinen. En laulanut yhtään sooloa, joten en halua olla mukana Pussycat Dollsin paluussa, katkerana pysynyt Melody kertoi Xposen haastattelussa tammikuussa.

Melody Thornton

 

Nicole hoiti laulamisen

Yhtyeen historia on täynnä draamaa. Yli 50 miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti myynyt Pussycat Dolls oli monen nuoren naisen ihailema ryhmä, jonka jäsenet pääsivät toteuttamaan unelmansa. Vaikka Pussycat Dolls on yhtye, hoiti Nicole Scherzinger lähes kaikki lauluosuudet ja toimi yhtyeen ylivoimaisena päätähtenä alusta asti.

Pussycat Dolls laittoi pillit pussiin vuonna 2010, ja sen jälkeen yhtyeen jäsenet ovat kertoneet avoimesti ryhmän ongelmista. Yhtyeen jäsenet alkoivat erkaantua toisistaan vuonna 2009, kun Pussycat Dollsia pyydettiin nauhoittamaan Slummien miljonääri -elokuvan innoittama Jai Ho -kappale. Kappale tosin julkaistiin niin, että Nicole Scherzingerin nimi nostettiin näkyvästi esiin vierailevana artistina. Kappale julkaistiin myös Pussycat Dollsin viimeiseksi jääneellä Doll Domination -albumilla.

- Minun oli aika saada ansaitsemani kunnia. Ihmiset eivät tiedä tätä, mutta minä olin ainoa, joka lauloi. Lauloin koko ensimmäisen PCD-albumimme. En unohda sitä, kun olin saanut albumin valmiiksi ja soitin sen muille tytöille, Nicole kertoi Behind the Music -ohjelmassa vuonna 2012.

Pussycat Dollsin muut jäsenet ovat kertoneet ongelmien alkaneen sen jälkeen, kun Nicole hankki itselleen oman managerin, ja yhtyeen muut jäsenet eivät saaneet minkäänlaista päätösvaltaa asioihin.

Pussycat Dolls
Pussycat Dolls esiintyi X Factor: Celebrity -kilpailun finaalissa viime viikonloppuna.

 

Prostituutioväitteitä

Yhtyeessä hetken ollut laulaja Kaya Jones aiheutti jättikohun pari vuotta sitten, kun hän kirjoitti Twitter-tilillään Pussycat Dollsin jäsenten joutuneen seksuaalisen ahdistelun ja hyväksikäytön uhreiksi. Hänen mukaansa musiikkimaailman pomot halusivat ja suorastaan vaativat seksiä, ennen kuin he suostuivat auttamaan yhtyettä. Kaya kertoi asiasta Me Too -kampanjan alussa.

- En kuulunut tyttöbändiin. Olin osa prostituutiorinkiä, hän kirjoitti tuolloin.

Hieman myöhemmin hän antoi haastatteluja kohua herättäneestä aiheesta.

- Olet prostituoitu. Teet asioita rahan takia. Teet asioita urasi takia, Kaya kertoi Infowars-sivustolle.

Laulajan kommentit raivostuttivat etenkin Pussycat Dollsin perustanutta koreografi Robin Antinin, jonka mukaan väitteet olivat kuvottavia ja Kayan tapa saada viisitoista minuuttia julkisuudessa. Kaya ei kuitenkaan perunut puheitaan, vaan hän kertoi aiheesta Inside Editionille.

- Minulle ei maksettu seksistä. Mutta jos hyväksyy tarjouksen harrastaa seksiä pomonsa tai pomojensa kanssa viedäkseen uraansa eteenpäin ja saadakseen uusia mahdollisuuksia, niin miten se eroaa siitä, että ottaisi vastaan rahaa? Itse en näe siinä eroa, Kaya kertoi.

Lisäksi hän joutui musiikkipomon ahdistelemaksi limusiinin takapenkillä.

- Hän vain hyppäsi päälleni ja alkoi suudella minua. Järkytyin, ja käskin häntä lopettaa välittömästi.

 

Rankka taistelu syömishäiriön kanssa

Pussycat Dollsin nauttiessa supersuosiostaan, taisteli Nicole Scherzinger omien haasteidensa kanssa. Hän sairastui bulimiaan, mutta piti tiedon itsellään. Nicole kertoi hävenneensä syömishäiriötään. Hänen oli haettava apua alettuaan huomata erittäin hälyttäviä merkkejä.

- Menetin ääneni, enkä pystynyt laulamaan. Kerran managerini löysi minut pyörtyneenä takahuoneesta, Nicole kertoi Cosmopolitan-lehdelle pari vuotta sitten.

- Ymmärsin, että menetän kaiken, jos en rakasta itseäni. Minua surettaa se, kuinka paljon menetin elämästäni sairauteni takia. Ulospäin kaikki näytti täydelliseltä, ja Pussycat Dolls oli suosionsa huipulla. Samaan aikaan olin henkisesti täysin hajalla. En anna sen tapahtua enää koskaan. Meillä on vain yksi elämä.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!