Prinssi Joachim

Prinssi Joachim kiidätettin sairaalaan kesken prinssi Felixin 18-vuotissynttäreiden - vointi on nyt vakaa

Hllwd | 07.08.2020 06:45

Tanskan prinssi Joachim, 51, sai äkillisen sairauskohtauksen 24. heinäkuuta Etelä-Ranskassa sijaitsevassa Cayx'n linnassa, joka on kuninkaallisen perheen kesälomapaikka.

Prinssin onneksi paikalla oli paljon ihmisiä, jotka osasivat antaa tarvittavan ensiavun ja kutsua apua. Kyseessä oli aivoveritulppa, jonka mahdollisesti synnyttämä aivovaurio on sitä pienempi, mitä nopeammin hoito aloitetaan. Joachimille tehtiin kiireellinen trobektomia, eli suonitukos avattiin katetroimalla.

Lue myös: Prinssi sai vihdoin töitä! Suurlähetystö räätälöi Joachimille uuden viran!

Kohtauksen iskiessä prinssin perhe oli juuri kokoontunut lomaviikoksi yhteen viettämään prinssin toiseksi vanhimman lapsen Felixin 18. syntymäpäiviä. Myös Felixin äiti ja Joachimin ex-vaimo kreivitär Alexandra oli paikalla.

Vaikka Joachimin ja Alexandran avioero 15 vuotta sitten oli repivä, he ovat nykyisin läheisiä ystäviä. Myös prinssin nykyinen puoliso, Marie hyväksyy, että ex-vaimo kuuluu yhä tiiviisti kalustoon.

Joachim ja Marie puolestaan viettivät toukokuussa silkkihääpäiviään, he ovat olleet naimisissa 12 vuotta. Heillä on 11- ja 8-vuotiaat lapset Henrik ja Athena.

perhe

Pitkä kuntoutus

Joachimin oli tarkoitus aloittaa työt asuinkaupungissaan Pariisissa elokuussa. Hän sai pitkän etsimisen jälkeen viran sotilas-asiantuntijana Tanskan suurlähetystössä.

Hovi tiedotti viime viikolla, ettei prinssi halvautunut ja menettänyt liikunta- tai puhekykyään. He kiittelivät Joachimin leikanneita Toulousen sairaalan lääkäreitä. Potilaan vointi on nyt vakaa. Edessä on kuitenkin pitkä kuntoutusjakso. Pelkona on, että prinssillä olisi aivovaltimoissaan toinenkin tukos. Uusi veritulppa voisi olla kohtalokas.

Perhepotretti otettiin vain päivä ennen Joachimin sairauskohtausta. Vanhemmat antoivat Felixille 18-vuotislahjaksi oman auton.

Lue myös: Koronatartunta käräytti! Belgian prinssi Joachim livahti salabileisiin!

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!