Katso kuvat!
Prinsessa Dianan kuolemasta 20 vuotta.

Prinsessa Dianan kuolemasta 20 vuotta: traaginen kohtalo puhuttaa yhä – Diana oli neitsytvaimo ja uhrilammas!

31.08.2017 11:23

Maailma heräsi sokkiuutiseen varhain sunnuntaiaamuna 31. elokuuta 1997: "Prinsessa Diana taistelee hengestään!" Kolme tuntia myöhemmin prinsessa menehtyi autokolarissa saamiinsa vammoihin.

Kolarissa kuolivat lisäksi hänen miesystävänsä Dodi al Fayed ja autonkuljettaja Henri Paul. Vain Dodin henkivartija Trevor Rees-Jones selvisi hengissä.

LUE: Prinsessa Diana kuoli hirvittävän traagisesti tasan 20 vuotta sitten – nämä kuvat ovat kaikkien muistissa!

LUE MYÖS: Muistatko? Prinsessa Dianan paljastava pikkumusta varasti erokohussa huomion: seksikkäästä kostopuvusta tuli hitti – kuva! 

Dianan kolariauto 31.8.1997.

Dianan traaginen kuolema synnytti mitä kummallisempia spekulaatioita syyllisistä. Paparazzit olivat syntilistalla ykkösenä. Dodin isä, liikemiesmiljardööri Mohamed al Fayed syytti kuningatar Elisabetin puolisoa Philipiä salamurhasta.

Oikeutta käytiin aina vuoteen 2008 saakka, jolloin oikeus lopulta päätti, että kuolemaan johtaneet syyt olivat raju ylinopeus ja autonkuljettajan rattijuopumus.

Häämatka avasi silmät

Diana mielletään traagiseksi ja surulliseksi prinsessaksi, mitä hän olikin liittonsa aikaan kruununprinssi Charlesin kanssa.

Dianan ja Charlesin kihlajaiskuva.

– Olin nuori ja lapsellinen, vain 19-vuotias. Ajattelin sinisilmäisesti, että hän rakasti minua suuresti, prinsessa muisteli liittonsa alkua avioeron jälkeen.

Diana on sanonut olleensa neitsytvaimo ja lammas, joka uhrattiin kruunulle.

Hän tajusi jo häämatkallaan Välimerellä jonkin olevan pielessä. Charles oli avannut jahdin kannella kalenterinsa, jonka välistä putosi kaksi kuvaa hänestä ja Camillasta. Toisessa kuvassa näkyi myös kalvosinnapit, joissa oli toisiinsa kiedotut C-kirjaimet.

– Kun tivasin, mistä on kysymys, Charles tokaisi: ”Mikä on vialla? Se on lahja ystävältä." Sain ensimmäisen mustasukkaisuuskohtaukseni, eikä se jäänyt viimeiseksi.

Salasi lapsen sukupuolen

Virallisesti liitto kesti vuodet 1981–1996, mutta henkisesti pari oli eronnut jo ennen heidän toisen lapsensa prinssi Harryn syntymää vuonna 1984.

Lapset olivat Dianalle kaikki kaikessa.

Charles oli toivonut, että toinen lapsi olisi tyttö. Diana oli tietoinen lapsen sukupuolesta, mutta ei uskaltanut kertoa sitä miehelleen.
Kun isä näki sairaalassa vastasyntyneen, hän oli tokaissut:

– Voi luoja, se on poika ja vielä punatukkainen!

Dianalla oli suhde James Hewittin kanssa.

Huhut Harryn oikeasta isästä jatkuivat liki 20 vuotta. Biologiseksi isäksi väitettiin Dianan henkivartijaa ja ex-rakastajaa, majuri James Hewittiä, jolla myös oli punainen tukka.

Teksti: Anne Pennanen
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!