Hllwd

Oscar-voittaja Lupita Nyong'o joutui kohutuottajan ahdistelemaksi – lapset olivat paikalla: "Harvey ehdotti, että voisiko riisua housunsa!"

20.10.2017 18:21

Hollywood-tuottaja Harvey Weinstein on kovan pyörityksen keskellä, kun hänen väitetään ahdistelleen ja raiskanneen lukuisia naisnäyttelijöitä.

Taustaa: Hollywood-tuottaja kaikkien aikojen seksiskandaalin keskellä – ahdisteli ja raiskasi näyttelijöitä?!

Viimeisin esille tulleista ahdistelijatuottajan uhreista on 12 Years a Slave -elokuvasta parhaan naissivuosan Oscarilla palkittu Lupita Nyong'o. People-lehti valitsi Lupitan maailman kauneimmaksi naiseksi vuonna 2014.

Lue myös: Punaisen maton kuvatuin kaunotar on upea väriläiskä - arvosana 10!

Lupita kertoo New York Times -lehdessä tavanneensa Weinsteinin ravintolassa vuonna 2011. Lounaalla tuottaja tarjosi uraansa aloittelevalle näyttelijälle alkoholia. Sen jälkeen he siirtyivät tuottajan asunnolle katsomaan elokuvaa. Heidän lisäkseen elokuvaa oli katsomassa tuottajan lapsia. Pian elokuvan alun jälkeen Weinstein pyysi Lupitaa makuuhuoneen puolelle.

Siellä mies ilmoitti haluavansa hieroa naista.

– Aluksi luulin, että hän vitsaili. Panikoin hieman ja ehdotin, että minä hieroisin häntä. Ajattelin, että pystyisin silloin kontrolloimaan tilannetta.

Lue myös: Hollywood-tähdet reagoivat voimakkaasti Harvey Weinsteinin ahdistelusyytöksiin: Olen elänyt pelossa 20 vuotta!

Kun Lupita alkoi hieroa miestä, Harvey ehdotti, että voisiko riisua housunsa. Lupita ilmoitti, ettei pitäisi siitä ja yritti poistua tilanteesta turvallisesti. Naisen lähtiessä tuottaja moitti häntä itsepäiseksi.

Tapauksen jälkeen nuori näyttelijä päätti, ettei tapaisi Weinsteiniä enää yksityisissä tiloissa. Mutta koska kyseessä on vaikutusvaltainen tuottaja, päätti Lupita kuitenkin olla yhteydessä häneen ja kutsui miehen katsomaan töitään, jotta voisi näyttää tuottajalle mitä hänellä olisi ammatillisesti tarjota.

Sen jälkeen he tapasivat joitakin kertoja, mutta Weinstein jatkoi ahdisteluyrityksiä. Sen jälkeen Lupita päätti, ettei koskaan työskentelisi Harvey Weinsteinin kanssa.

Teksti:Kalle Väistö
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!