fbq
Hllwd
16.01.2021 17:02
Teksti: Anuliina Liukkonen|Kuvat: All Over Press
Hollywood-tähdet
Netflix vuoden kovin palkanmaksaja! Nämä Hollywood-tähdet tienasivat eniten vuonna 2020 – katso!
Hllwd
16.01.2021 17:02
Teksti: Anuliina Liukkonen|Kuvat: All Over Press

Suoratoistopalvelujen vaikutusvalta elokuva-alalla kasvaa kiihtyvää tahtia. Vuonna 2020 Netflixillä oli alan suurin yli 182 miljoonalla asiakkaallaan, ja firman odotetaan investoivan tänä vuonna uusiin elokuviin ja sarjoihin lähes 14 miljardia euroa.

Parhaiten tienanneiden näyttelijöiden piikkipaikalla jo toista vuotta viihtyvä komistus Dwayne ”The Rock” Johnson nettosi tänä vuonna peräti 71,7 miljoonaa euroa. Tästä saa kiittää muun muassa ensi vuonna ilmestyvää Netflix-elokuvaa Red Notice. Hän kuittasi taidevarasta jahtaavan Interpol-agentin roolistaan 19,2 miljoonan euroa.

The Rockilla oli pitkä yhteistyö myös HBO:n kanssa Ballers-sarjassa, joka loppui viime vuonna. Lisäksi yhteistyö urheiluvaateyhtiö Under Armourin kanssa on ollut tuottoisa. Upeavartaloinen mies on suunnitellut firmalle mallistonsa Project Rockin nimissä, ja kalsarit ovat menneet kuin kuumille kiville. 

Yhteistyö kannattaa

Ryan

Netflixin kultapoika Ryan Reynolds, 44, nettosi viime vuonna yhtiöltä 16,4 miljoonaa elokuvasta Red Notice.

Hän kuittasi yhtiöltä samansuuruisen palkkashekin jo edellisvuonna elokuvasta Six Underground, ja suunnitteilla on kolmaskin elokuva suoratoistopalvelun kanssa.

Palkkanauha näytti vuoden 2020 lopussa 58,5 miljoonan euron loppusummaa.

Tahkoaa tuottajanakin

mark

Mark Wahlbergin, 49, tähdittämä toiminta-komedia Spenser Confidential oli Netflixin viime vuoden katsotuimpia alkuperäiselokuvia. Näyttelijä on takonut miljoonia myös tuottamillaan tv-sarjoilla McMillions ja Wahl Street.

Vuositulot olivat komeat 47,5 miljoonaa.

Angelina pärjää perinteillä

Angelina Jolie

Angelina Jolie, 45, on viime vuoden suurituloisimpien listalla ainoita, joka on tehnyt rahansa pelkästään perinteisistä elokuvateatterifilmeistä.

Suurin tili on langennut tänä vuonna ensi-iltansa saavasta Marvel-elokuvasta The Eternals, jossa hän esittää pääroolia.

Palkkapussi pullistui 29 miljoonalla eurolla.

Ben tienasi 45 miljoonaa

Ben Affleck

Rahakkaimpien sopimusten listoille palasi tauon jälkeen myös Ben Affleck, 48.

Ohjaajanakin kunnostautunut Ben teki viime vuoden tilinsä muun muassa elokuvilla Finding the Way Back ja The Last Thing He Wanted, joka on Netflix-tuotantoa.

Ben rikastui kaikkiaan 45 miljoonalla.

Tuottoisa parisuhde

melissa

Komedianäyttelijä Melissa McCarthy, 50, on tienannut miljoonia aviomiehensä Ben Falconen ohjaamissa elokuvissa, joita esitetään Netflixissä ja HBO:lla.

Lisäksi hän juontaa NBC:n Little Big Shots -ohjelmaa. Hänet nähdään Ursula-noitana uudessa Pieni merenneito -live-elokuvassa, kunhan Disney julkaisee sen koronan jäljiltä.

Viime vuoden tulot olivat peräti 20,5 miljoonaa.

Hurjapäisyydellä pärjää yhä

vin diesel

Toimintatähti Vin Diesel, 53, teki viime vuonna tiliä erityisesti Fast & Furious 9 -elokuvalla, jonka ensi-ilta tosin siirrettiin koronan vuoksi keväälle.

Tuloja napsahti pandemiasta huolimatta 44 miljoonaa.

Hän on tienannut myös tuottamalla Netflixille animaatiosarjan Fast & Furious Spy Racers.

Ensi-illat siirtyvät

gal

Israelilainen näyttelijä-malli Gal Gadot, 35, on mukana Netflixin elokuvassa Red Notice, josta hän kuittasi yli 16 miljoonaa.

Gal esiintyy myös Agatha Christie -klassikkoelokuvassa Kuolema Niilillä, jonka ensi-iltaa on siirretty koronan vuoksi jo useaan kertaan. Samoin on käynyt hänen tähdittämälleen Wonder Woman 1984:lle.

Vuositulot olivat silti mukavat 25,8 miljoonaa.

Merylillä riittää hommia

meryl

Meryl Streep, 71, kapusi listan kärkipäähän Steven Soderberghin komedialla Let Them All Talk, jonka osti HBO.

Meryl ansaitsi voita leivän päälle myös elokuvalla The Prom ja vuoden 2019 lopussa julkaistulla Pikku naisia -uusintafilmatisoinnilla. Samana vuonna hän irrotteli HBO:n draamasarjassa Big Little Lies.

Uurastus toi mukavat 19,6 miljoonan vuositulot.

Lisätuloja sisustamisella

sofia

Naisnäyttelijöiden tulokuningatar Sofia Vergara, 48, pysyy palkkalistan kärkikahinoissa vuosi toisensa jälkeen.

Viime vuonna tuloja karttui peräti 35,2 miljoonaa.

Moderni perhe -komedian kaunotar on takonut rahaa sarjan loputtua America’s Got Talentin tuomarina. Hän kartuttaa tilipussiaan myös mainos- ja lisenssisopimuksilla. Hänen nimissään on myyty muun muassa farkkumallistoa ja huonekaluja.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »